PNL Timiș cere revenirea la reglementările locale care interziceau deplasare pe bicicletă în zona pietonală din centrul Timișoarei. Femeile din partid cere să se revină, dar astfel încât tocmai curierii ce livrează mâncare, adică cei care crează cele mai mari probleme, să nu fie afectați.

Desigur, esența problemei e că nu se poate verifica cine încalcă viteza de 5km/h din centrul, maximul pentru bicicliști. Liberalii cere ca bicicliștii să nu mai poată pedala prin centru, dar să nu fie afectate serviciile precum Glovo sau Tazz, deși tocmai curierii merg foarte tare. ”Sunt convinsă că toate mamele din Timișoara vor să poată să se plimbe cu copii fără teama că în orice moment aceștia ar putea fi victimele unor accidente, așa cum am văzut că s-a întâmplat cu fetița de doi ani. Dl primar Dominic Fritz, care până acum nu a avut nicio reacție despre evenimentul de vineri seara, poate să ne surprindă și să aibă o reacție administrativă și anume să înlăture pericolul: să interzică circulația bicicletelor în centrul pietonal. Nu ne permitem să fim relaxați pentru că orice zi care trece poate aduce noi astfel de tragedii. Mărturisesc că mă încearcă un sentiment de furie pentru faptul că avem acum această reglementare, în ciuda tuturor avertizărilor venite din partea consilierilor locali liberali și nu numai. Dar, nici acum nu e târziu să ne revenim!”, spune Sorina Ciurlea,șefa OFL Timiș.

PNL ar dori o dezbatere pentru a reglementa bine situația și spune că cei de la USR nu au prevăzut că se va ajunge în asemenea situații. ”Cazul copilașului lovit de bicicletă în zona Pieței Unirii, deci, în zona pietonală, nu trebuie să se mai repete. Îi solicităm primarului Dominic Fritz să pună de urgență pe ordinea de zi a plenului revenirea la interzicerea circulației acestor vehicule. Siguranța copiilor noștri și a fiecărei persoane care se plimbă prin centru sunt chestiuni care impun măsuri rapide. Colegii din Consiliul Local au spus chiar în plenul în care s-a dat liber circulației bicicletelor în zona de promenadă că pot apărea asemenea evenimente nefericite. Dacă atunci celor din USR li s-a părut poate că sunt doar cuvinte fără sens, acum au din păcate oportunitatea să conștientizeze că uneori e nevoie să mai apleci urechea și către alte opinii, mai ales dacă sunt pertinente. Păcat că a trebuit să vedem asemenea tragedii„, a declarat Mihaela Valcovici, președinta OFL Timișoara.

Reamintim, vineri, o fetiță de 2 ani a fost lovită din plin de un biciclist, curier de mâncare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ