Primăria dorește să atragă fonduri guvernamentale pentru a ridica un corp nou la Liceul Teologic Ortodox ”Antim Ivireanul”. Este vorba de clădirea de pe bulevardul Liviu Rebreanu, fosta Școala Generală nr. 9.

Municipalitatea vrea să ridice un corp nou pentru școala religioasă, una în curtea căreia acum se regăsesc mai multe containere,pentru că spațiul fostei generale, una cu două etaje, e insuficient. Ideea este de a atrage bani de la Compania Națională de Investiții, pentru un corp nou, cu două etaje. Mai precis, sursa de finanțare ar fi rogramul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulate de CNI. În acest sens, e nevoie ca școala să revină în administrația municipalității, pentru că imobilul fusese trecut la Arhiescopiscopia Ortodoxă Română a Timișoarei.

Pe lângă ridicarea unului corp, proiectul gândit ar presupune o demolare parțiala a clădiri existente, deoarece este vorba de o extindere, nu un corp separat. Noul corp ar avea 15 noi săli de clasă, o sală pentru profesori, bibliotecă, o sală multifuncțională și o capelă. Accesul rutier ar urma să fie regândit, iar rețelele ar fi modernizate și ele. Practic, se vor construi noi căi de acces rutier și pietonal, locuri de parcare și se vor face lucrări de peisagistică. Primăria nu a comunicat un cost estimativ al lucrărilor.

Revenirea în administrarea primăriei se va face printr-un vor al consilierilor locali. Imobilul s-a dat arhiepiscopiei în faza în care s-a înființat Școala ”Antim Ivireanul” și Grădinița ”Troița”. Ulterior, școala a devenit liceu.

 

foto: timisoreni.ro

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ