DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban sosește vineri în vizită la Timișoara. În acest context, liderii USR Timiș, Dominic Fritz și Cristian Moș îi cer liderului PNL de la nivel național să retragă sprijinul pentru candidații din Timiș cu probleme penale, dar și pentru primarii și viceprimarii ”transferați” de la PSD.

Problemele sunt pe lista candidaților pentru Consiliul Județean Timiș. Alin Popoviciu a fost cercetat penal, fără a fi condamnat, iar Călin Roman și Rodica Boancăș au avut și ei condamnări, dar au fost reabilități. Primul, fiul primarului din Deta, pentru că a fost implicat într-o bătaie cu săbii, iar a doua, fosta primăriță din Periam, pentru fraudarea de fonduri europene. ”Ar fi un semn de respect pentru cei 40 000 de timișoreni și timișeni care au semnat inițiativa #farapenali, ca Ludovic Orban, șeful PNL să-i ceară lui Nicolae Robu să retragă de pe lista PNL pentru Consiliul Județean candidații cu condamnări penale. Mâine ar fi o zi perfectă pentru asta, pentru că Ludovic Orban vine la Timișoara. Domnilor Ludovic Orban și Nicolae Robu, ați semnat și domniile voastre inițiativa #farapenali și este momentul să transmiteți cetățenilor României că semnăturile sunt un angajament real pentru o politică curată în România și nu încă un exercițiu de ipocrizie”, spun liderii USR.

Cei din USR spun că PNL nu ar trebui să candideze nici cu foști membri PSD la nicio funcție. Reamintim că în acest caz, PSD Timiș i-a cerut prefecturii să-i revoce pe cei în cauză din funcții, altfel, vor face plângere penală pentru Liliana Oneț. USR ridică doar problema aspectului moral referitor la mutatul dintr-un partid în altul. ”Îi cerem, de asemenea, lui Ludovic Orban să-i solicite lui Nicolae Robu, șeful PNL Timiș, să retragă candidaturile foștilor primari PSD care vor reprezenta PNL la alegerile din 27 septembrie. Ca să nu ne spune că nu știe, îl informăm noi cine sunt aceștia: Claudiu Coman – primar Sânandrei, Gabriel Koller – primar Sacoșu Turcesc, Ioan Cesea – viceprimar Criciova, Vasile Boșoschi – viceprimar Remetea Mare, Iosif Minnich – viceprimar Sânandrei”, spun Fritz și Moș.

Un caz ”particular” e Ioan Lihoni. ”În privința candidatului Ioan Lihoni pentru primăria Bethausen, cum îi explicați președintelui Klaus Iohannis că acest soldat al lui Dragnea, care a spus despre președintele României că nu este din aceeași rasă, va reprezenta PNL în județul Timiș? Președintele României a declarat, cât se poate de clar, că NU girează racolările de primari PSD. Ca să dovediți că nici dvs nu le girați și că veți respecta promisiunea pe care ați făcut-o că nu primiți PSDiști, vă cerem să le retrageți candidatura din partea PNL! Un partid care respectă cetățenii le propune cei mai buni oameni pentru primării și consilii județene, integri și profesioniști, nu pe fidelii Liviu Dragnea, care era cât pe ce să deturneze România din drumul ei european, sau corupți. Dl Orban, dle Robu dovediți că sunteți un partid care prețuiește cetățenii, nu-i disprețuiește, prin fapte, nu prin vorbe și retrageți sprijinul penalilor și pesediștilor care candidează pentru PNL!”, mai spun cei de la USR.

LĂSAȚI UN MESAJ