Oficial, Consiliul de Administrație al Federației de Handbal a votat încheierea Ligii Zimbrilor și Ligii Florilor, fără acordarea titlurilor. Turneul Final Four al Cupei României la masculin nu a fost anulat, dar s-a votat că indiferent ce se întâmplă, locul nu va duce în cupele europene, astfel că SCM Poli nu va juca sigur din toamnă în Europa.

Componenții Consiliului de Administrație al FRH au votat cu 11 sufragii pentru și cinci împotriva pentru a nu acorda titlul în acest sezon, unul ”presat” să se încheie și de termenul neschimbat de 1 iunie pentru a anunțat pe cine trimite România în Liga Campionilor. De asemennea, cu nouă voturi pentru și șapte împotriva s-a decis să se mențină clasamentul actual, indiferent de numărul de meciuri jucat. Poli termină sezonul pe 8, departe de cele patru poziții de cupe europene.

S-a votat ca turneul Final Four al Cupei României să se joace înainte de deschiderea sezonului 2020-2021, dacă se va putea, în locul Supercupei. Poli va jcua, așadar, teoretic, la Constanța, cu Dobrogea sud în semifinalele competiției. Indiferent cine va câștiga trofeul, locul nu va conta pentru cupele europene. De asemenea, sezonul viitor, în Liga Zimbrilor vor fi 16 echipe, deoarece nu va retrograda nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ