Lugojenii sunt invitați miercuri la un recital de folclor, iar cap de afiș e celebra Liliana Lachici. Totul în cadrul e venimentului Lugoj clasic.

Festivalul Internațional a ajuns la ediția a VII-a. Miercuri, 5 octombrie, vor fi mai multe manifestări artistice la Muzeul de istorie, artă și etnografie. De la ora 18, liliana Laichici va cânta, în cadrul evenimentului ”La șezătoare”, alături de taraful Ansamblului Profesionist Banatul, condus de Sebastian Roșca. De altfel, evenimentu e structurat în trei părți, cu melodii tradiținale din Banat, piese din patrimoniul propriu al Lilianei Laichici, dar și melodii folclorice din mai multe zone ale țării, cântate de solistă și de Marius Cîrnu (saxofon și instrumente tradiționale), invitat special la evenimente.

Tot pe lista oaspeților de seamă e și Felicia Stoian, adusă săr ecite poezii. De asemenea, vor dansa tinerii Mădălina Șoica și Roberto Sasu, artiști din Parța, laureați ai Festivalului ”Lada cu zestre”. Pentru că totul se întâmplă în 5 octombrie, Ziua Educației, se vor cânta și piese despre dascăli: ”Mocerița” moroșană, ”Satule, vatră curată”,  ”Dăscăliță, dăscăliță” (din repertoriul lui Tiberiu Ceia),  ” Doina oilor”, ”Hora pompierului”, plus a doua Rapsodie a lui George Enescu.

Cocneptul festivalului Internațional Lugoj clasic îi apațrine Aurei Twarowska.

LĂSAȚI UN MESAJ