DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor a dat o serie de explicații despre schimbarea lui Dan Idolu de la conducerea Aeroportului Internațional Timișoara. Lucian Bodea, aflat în vizită la șantierul centurii, a precizat că fostul director fusese numit ilegal!

Bode spune că au fost mai multe sesizări la Ministerul Transporturilor, până când un corp de control a venit la fața locului. Drept urmare, au fost demiși și membri ai Consiliului de Administrație. Social-democratul Dan Idolu a fost demis de prima ședință a noului CA. ”În ceea ce privește schimbările de management, aici au existat mai multe sesizări pe care le-am primit la Ministerul Transporturilor, în baza cărora am dispus un control din partea Corpului de control. Raportul a indicat nerespectarea legislației în vigoare în ce privește selectarea administratorilor Aeroportului Timişoara. În consecință, Adunarea Generală a Acţionarilor a procedat la revocarea celor patru membri ai Consiliului de Administrație, iar în etapa a doua, membrii Consiliului de Administrație, în înțelepciunea lor, au decis să numească un nou director general în persoana unui om cu o experiență vastă în ce privește managementul de aviație”, a precizat Bode, care a salutat numirea lui Dorel Grădinaru, general MAI.

Venit la Timișoara să promită multe proiecte de infrastructură rutieră și feroviară, Bode a spus că se va acorda ajutor de stat și pentru AIT. de altfel, deși o parte dintre curse s-au reluat, aeroportul timișorean este într-o situație financiară foarte proastă. ”Situația Aeroportului Timișoara, ca și situația aeroporturilor din lume, este una critic. Veniturile au scăzut cu peste 90% pe perioada de pandemie. Preocuparea noastră a fost ca să demarăm procedurile în vederea acordării unor ajutoare de stat, pentru a-i sprijini să treacă prin această perioadă. Primul aeroport este Timișoara. Am mers în Guvern, există un memorandum pentru 15 milioane lei ajutor de stat, am trimis această solicitare Comisiei Europene și sperăm că din cei 15 milioane să atragem 5,5 milioane lei, bani necesari pentru a acoperi pierderea din această perioadă”, a punctat Bode.

 

LĂSAȚI UN MESAJ