DISTRIBUIȚI

După arestările a nouă angajați de la Serviciul de Înmatriculări Rutiere Timiș, practic, s-a intrat într-o adevărată criză de eliberare de numere, atât definitive, dar și provizorii. Prezent la Timișoara, Lucian Bode spune că astfel de acțiuni de ”curățare” a structurilor de corupți vor continua și spune că se fac suplimentări de oameni pentru servicul din Timișoara, astfel încât să se potă relua funcționarea normală.

Bode spunecă nu va fi niciun fel de toleranță pentru corupți. ”La nivelul județului Timiș sunt câteva vulnerbailități pe care le-am abordat în cadrul intîlnirii cu reprezentanții structurilor. Mesajul este unul ferm, în condițiile în care presiunea pentru nereguli în sistemul de ordine și siguranță publică rămâne ridicată. de aceeea, profesionalismul și integritatea trebuie să caracterizeze fiecare misiune. Corupția este un flagel care trebuie prevenit atunci câdn afectează sistemul public. MAI dovedește că are un sistem imunitar funcțional. Suntem printre rpimii care ffacem curățenie în propria ogradă, așa cum am procedat la Sibiu, Suceava, Botoșani și în urmă cu câteva zile la Timișoara. Nu vom tolera derapaje, iar cei care au greșit vor plăti exemplar pentru faptele lor”, a spus minsitrul de Interne.

Pentru ca Serviciul de Înmatriculări de la Iulius Town să poattă fi funcțional au fost rechemați angajași din concediu, dar și detașați oameni din Arad și Bihor. ”Am rechemat din concendiu trei lucrători care vor fi instruiți pentru acest segmentde Înmatriculări, am redistribuit personalul existent către Înmatriculări, am delegat doi agenți casieri de la Arad și Bihor și vor veni în sprijinul structurii in Timiș. De asemenea, am încercat să transferăm o parte din presiune către lucrătorii de la Lugoj în aceste zile, pentru ca cetățenii să nu sufere atât de mult. Ghișeele de înmatriculări definitive vor deveni operaționale de săptămâna viitoare. Conducerea serviciului de aici mi-a transmis care eeste deficiența de personal. Vom încerca să redistribuim resursa umana. Vom face o analiză la nivelul tuturor structurilor și categoric vom redistribui personal către Serviciul de Înmatriculări de la Timiș, tocmai pentru a nu avea de suferit cetățenii. Oricum ne confruntăm cu un deficit de resursă umană”, a punctat ministrul liberal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ