Acasă Știri din Banat Politic Ludovic Orban a venit în vizită electorală în Timiș: promisiuni de stadion,...

Ludovic Orban a venit în vizită electorală în Timiș: promisiuni de stadion, sală polivalentă, centură în regim de autostradă sau spital municipal nou

0
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, președintele PNL și totodată al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a venit în vizită în Timiș, în contextul alegerilor din partid, care se vor finaliza la toamnă. Liderul liberalilor s-a întâlnit cu Alin Nica, Dominic Fritz și Zoltan Nemeth, dar a mers și pe șantierul centurii. Printre promisiunile enunțate s-au numărat stadionul nou, sala polivalentă nouă, o centură de vest în regim de autostradă sau o clădire nouă pentru Spitalul Municipal.

În PNL, cu orizontul alegerilor locale din 2024, se dorește neapărat revenirea la Primăria Timișoara. de acee,a mai ales construcția unui stadion nou, chiar dacă va fi administrat de CJT, este o prioritate a partidului. Orban și-a și începtu discursul cu asta. ”Există disponibilitate clară din partea Guvernului pentru a finaliza aceste obiective de investiții importante pentru Timișoara și pentru Timiș, ele aflându-se în diverse faze de pregătire a proiectelor”, a punctat Orban. Pentru stadion, trebuie să se termine studiul de fezabilitate. La sala polivalentă, s-a contestat licitația pentru realizarea documentației.

Orban a discutat și despre proiectul noii legături cu autostrada, cea de pe Calea Aradului, dar și despre șantierul variante ocolitoare de sud-est. Aici, stadiul lucrărilor e de doar 26%, deoarece au mai apărut utilități ce trebuiau relocate, neprevăzute în proiectul inițial. S-a vorbit și despre autostrada promisă între Timișoara și Moravița, care ar trebui să treacă prin estul orașului. În aceste condiții, orban spune că inelul de vest al centurii Timișoarei ar putea fi în regim de autostradă, în condițiile în care bucata actuală și cea care se construiește între Ghiroda și Utvin sunt în regim de drum național, cu o singură bandă pe sens. ”Am discutat de necesitatea includerii unei centuri pe profil de autostradă în vesutl Timișoarie, care, practic, să asigure conectarea între autostradă Timișoara-Moravița și autostrada A1”, a punctat Fosutl premier.

În urma discuției cu Dominic Fritz, s-a reiterat importanța unei clădiri noi pentru Spitalul Municipal, unul pavilionar. ”Domnul primar mi-a spus că este absolut clară construcția unei noi clădiri a Spitalului Municipal, care funcționează în 13 locații, în clădiri vechi, în care este extrem de dificil să faci intervenții de modernizare, pentru că nu mai pot să asigure condiții optime”, a spus liberalul. S-a discutat despre Institutul Oncologic, promisiunea preferată pentru Timișoara,d ar și despre bani pentru Timișoara 2023, nu doar pentru infrastructura artistică, ci și pentru programe.

Întrebat despre alianța PNL-USr-PLUS, Orban a lăsat să se înșeleagă că este un fel de ”rău necesar”. ”Practic, eu am condus negocirile din partea PNL. Prima oară la alegerile locale, în special la București, unde am reușit să găsim o formulă prin care am câștigat alegerile, prin candidatura lui Nicușor Dan. Iar ulteiror, după alegerile parlametare, negocierile pentru formarea acestei coaliții și investirea acestui Guvern. Sigur că e o relație care suferă o permanentă îmbunătățire. Întotdeauna, într-o coaliție se îtâmpla așa. Trebuie căutate forme de înțelegere, trebuie armonizate punctele de vedere, care sunt diferite pe anumite teme. Trebuie asigurată o coeziune a comunicării și a mai ales, coeziunea în funcționarea coaliției. Am avut momente grele prin care am trecut. Asta este singura formulă posibilă pentru asigura o guvernare bună pentru România, o guvernare care să asigure dezvoltarea României și fructificarea oportunităților extraordinare pe care le are România în următorii ani”, a spus Orban despre coaliție.

Liberalul nu a spus clar dacă crede că va fi votat de filiala Timiș, sau dacă bănățenii vor opta pentru Florin Cîțu. ”Filiala Timiș este una dintre filialele puternice, care va avea un număr important de delegați. Deocamdată suntem în faza alegerilor la nivel local și județean. După finalziarea conferințelor județene și alegerea liderilor la nivel local și județean, va urma efectiv campania, în care colegiul director județeann va decide delegația și susținerea pe care acordă. Indiferent toți cei care mă cunosc, știu că pe lângă relațiile pe care le-am avut cu liderii filialelor, parlamentarii, preșeidnții de consilii județene, eu întotdeauna am avut relțaii bune cu fiecare membru al PNL, cu primari, consilierii județeni, consilierii locali, cu membrii, căuzașii PNL. Întotdeauna eu am făcut campania de la om la om, încercând să conving că proiectele pe care îl am pentru PNL este cel mai bun. Ca atare, mizez pe o o susținere care s-a arătat și la congresul trecut”, a mai precizat Ludovic Orban.

Dminică, președintele PNL va fi la Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ