În luna lui Prier, iubitorii de teatru au o mulțime de opțiune la Teatrul German de Stat. Vor fi nouă reprezentanții, un weekend de teatru, dar și un festival.

Joi, 4 aprilie, e primul spectacol al lunii, de la 19,30, cu o temă mereu actuală, cea a muncitorilor migranți: ”Katzlemacher. Dacă n-ar fi fost vorba de iubire”, cu supratitrare în română și engleză. Urmează, în 5-6 aprilie, Weekendul de teatru NIL, al trupei de la Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau”, eveniment ce are loc în Sala Teatrului German. Și duminică, 7 aprilie, de la 19,30, se joacă o nouă reprezentație din spectacolul „Sidy Thal”, despre atentatul legionarilor la teatru din 1938. Supratitararea se asigură în română, engleză și germană.

Apoi, luni, 8 aprilie, este programată reprezentația pentru ”Tschick. De ce am furat mașina„, spectacolul despre prietenia dintre un german și un rus, tot supratirat în engleză și română. Capoopera Hertei Muller, ”Ținuturile joase” se va juca în 12 aprilie, de la 19,30 în aceleași condiții ligvistice. Copiii sunt invitați miercuri, 17 aprilie, de la 11, la ”Hansel și Gretel”, spectacol supratitrat în română. Cel mai nou spectacol al TGS, „Slugă la doi stăpâni” se joacă în 19 și 20 aprilie, de la 19,30, tot tradus în engleză și română.

Miercuri, 23 aprilie, va fi o nouă reprezentație din „Hansel și Gretel”, iar în perioada 26-30 aprilie va fi ediția a XXI-a a Festivalului Internațional de Teatru Școlar și de Tineret de Expresie Germană”. TGS e partener, iar festivalul are loc la Liceul Lenau și Casa Studenților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ