DISTRIBUIȚI

Sâmbăta aceasta va fi noaptea Muzeelor, evenimentul anual în care instituțiile de profil din țară sunt deschise și după lăsarea întunericului. Muzeul Național al Banatului a pregătit mai multe momente de reconstituire istorică, dar și etatru pirotehnic.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, de la ora 18, până duminică, la ora 3. În curtea Bastionului Theresia, de la ora 18, va fi deschiderea taberelor de reconstituire istorică, cu grupurile de re-enactment Eyaletul de Timișoara”, „Losonczy Istvan”, „Hrafnabroethr”, „Proiectul Răscoala”, „Asociația de Reconstituiri Istorice Timișoara”. După ora 19 vor fi o serie de evenimente interactive, prezentări și scenete din istoria Timișoara și a Banatului. Din nou, vor intra în scenă grupurile de re-enactment: Armele și ținutele Evului Mediu, Obiceiurile trecutului, O zi din viața unui pașă de Timișoara, Raiduri și bătălii în Ținuturile de Margine, Bătăliile pentru fortăreața Timișoara în secolul XVI.

De la ora 20,30 este programată o prezentare interactivă a pieselor din expoziția ”Fiare din Beci” una cu săbii și spade istorice. Urmează la 21,30 spectacolul ”Amurgul bazrilor”, al trupei Peregrinii. În program, de la ora 22 va fi reprezentanția de teatru pirotehnic ”Amor Flammis – Basme de Foc”, cu muzică și coregrafii de foc, un spectacol în premieră.

Pe lângă evenimentele programate special pentru 14 mai, vor fi deschise expozițiile „Patrimonium 2021” și „Fiare din Beci – legende și oțel”, în mansarda B1, dar și „Artă și măiestrie bănățeană”, în mansarda B. În holi e găzduit exponatul lunii „Cuțit de vânătoare tipul Hirschfänger (sec. al XVIII-lea)”, iar la parter, se poate vizita Muzeul Stefan Popa Popas.

LĂSAȚI UN MESAJ