Magicianul timișorean Lorenzo Cristian este și organizator, dar și show-man la Festivalul Time for Magic. Cu ani de experiență în magie, este unul dintre cei mai imporntați iluzioniști români.

Lorenzo Cristian a făcut primul său trcu acum 28 de ani. El are, în prezent, cel mai amre spectacol de iluzionism din România, ”Visul meu”, dar și cel mai mare spectacol de magie pentru copii, ”denumit ”Magia copilăriei”. Face spectacole în română, dar și engleză, germană și spaniolă și este artistul timișorean cu cele mai multe bilete vândute. ”Am fost fascinat de lumea magiei încă din copilărie. Am trecut de la amator în martie 2007, când am susținut la Madrid în fața marelui maestru magician, Pablo Segobriga de Garmany, examenul care mi-a schimbat viața. În sfârșit, aveam titlul și diploma de magician profesionist, care îmi confirma priceperea, dincolo de pasiune. Astfel, am avut onoarea să fiu legitimat ca magician-iluzionist la clubul CAPS din Madrid”,  mărturișește Lorenzo Cristian.

În 2009, timișoreanul a fost acceptat în The Magic Circle, prestigioasa organizație a magicienilor profesioniști din Europa. Astfel, a ajuns coleg cu David Copperfield și Dynamo. A depășit un record al lui Dynamo. În 2016, la Timișoara, Lorenzo Cristian făcea o levitație și tractare de tir fără șofer. ”De peste 20 de ani, mă antrenez ca un sportiv de performanță. Magia nu are legătură cu puterile supranaturale. Sunt un om normal care s-a antrenat ani de zile și care a studiat continuu de la arta  iluzionismului până la psihologie, anatomie, fizică sau body language, discipline care mă ajută să pun în scenă efecte vizuale inexplicabile pentru public”, punctează bănățeanul.

În 2014 și 2017 a concurat la olimpiadele europene de magie, la categoria Mari Iluzii. El mai susține spectacole de magie și la categorii precum Close Up și Stand Up. ”Este pentru prima data când la Timișoara și chiar în România, performează pe o scenă nume atât de mari din lumea iluzionismului. Vorbim de campioni europeni și mondiali, artiști de top, pe care publicul din România are șanse să îi vadă performând live, la Sala Constantin Jude, într-un show nemaiîntâlnit. Eu voi reprezenta categoria Mari Iluzii. Va fi grandios. Puțini magicieni din România dețin recuzita care poate fi văzută în spectacolele noastre. Și ca să vă faceți o impresie, avem o hală de construcții de recuzite, cât cea a Teatrului Național din Timișoara”, anunță magicianul.

Time for Magic va avea loc în 23 octombrie, la Sala ”Constantin Jude”. Vor mai urca pe scenă Christian Wedoy, Anca și Lucca, Bill Cheung și Aaron Crow.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ