DISTRIBUIȚI

Toate instituțiile culturale din județ au programul afectat de alerta de coronavirus. Chiar și unele evenimentele ale Bibliotecii Județene Timiș ”Sorin Titel” nu se mai pot desfășura, iar evenimentele de lectură în spațiu deschis sunt și ele cu semnul întrebării. Totuși, timișenii au posibilitatea să ia mai multe cărți acasă, de la sediul din Piața Libertății.

În 26-27 martie, Biblioteca Județeană Timiș intenționa să lanseze o serie de documentare video, proiectate, care în 2020 ar fi fost dedicate artistului plastic Constantin Flondor. Directorul Tudor Crețu speră ca seria de lecturi publice să nu fie afectată. ”Lecturile publice mari, «Concentrica»,«Fila» și «Pătura care citește» ar fi începând din aprilie. Sperăm, în funcție și de această alertă creată de coronavirus. Ne propunem ca și de aceasta dată, să reînnoim aceste manifestări”, a declarat Crețu, luni, când starea de alertă din România era mai reducă decât acum.

Vestea bună pentru cei care vor sta mai mult în casă în următoarele săptămâni este că au mai mai mult eopțiuni de unde să ia cărți de citit. ”Cel mai mare fond de carte din cea mai centrală locație, Piața Libertății, de 150 de mii de volume, a devenit de la 1 martie disponibil pentru împrumut la domiciliu. Până acum, aceste cărți nu se putea lua decât pentru consultare la sală. Acum, pentru două săptămâni, cei cu buletin de Timiș pot lua cărțile acasă”, a explicat Tudor Crețu.

Pentru ediția din acest an a festivalului LitVest se pregătește ceva special. ”Avem o premieră, realizarea unui număr al unei prestigioase reviste britanice, consacrat literaturii timișorene. Va fi publicat în această vară. Este pentru prima dată când o publicație engleză de prestigiu consacra literaturii române un număr, în special literaturii timișorene. Este un evenimente care pregătește anul 2021 și care a fost pus la care în cadrul festivalului LitVest, care ajunge la ediția a IX-a”, a mai spus Tudor Crețu.

În acest an, Biblioteca Județeană Timiș ”Sorin Titel” are un buget de 450 de mii de lei. În acest ab, instituția va mai reeditat poeziile lui Ion Monoran și va continua cursurile experimentale pentru elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ