Timișul ar putea avea chiar și șase sportivi care să ne reprezinte la Jocurile Olimpice de la Tokyol  reprogramate pentru perioada 23 iulie – 8 august 2021. Din cel mai vestic județ al țării vor fi prezenți sportivi de la canotaj, baschet și fotbal.

Deja de anul trecut, canotorul Marian Enache de mai mult ca sigur de participare, după ce a calificat barca de dublu vâsle, alături de Ioan Prundeanu. Luna mai va aduce și ultima competiție de calificare, Regata de la Lucerna, unde din Timiș se poate califica și Cristian Pîrghie, care a mai fost prezent la edițiile Jocurilor Olimpice de la Londra și Rio. El va concura în barca de 8+1. Calificată și ea de anul trecut este și Ancuța Stoenescu, care a obțintu calificarea cu naționala feminină de baschet 3X3. Desigur, convocările nu sunt făcute, dar timișoreanca nu are cum să lipsească de la lot.

Fotbalul va aduce un număr important de prezențe din Timiș. Naționala olimpică este deja calificată la competiție, iar selecționerul Mirel Rădoi a prezentat o listă foarte extinsă de convocări. Pe ea îi regăsim pe timișorenii Denis Haruț (FCSB), Vlad Dragomir (Virtus Entella), Marius Marin (Pisa), dar și alți doi jucători care au terminat junioarul la Timișoara, Raul Opruț (Hermannstadt) și Silviu Balaure (Astra).

foto. b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ