DISTRIBUIȚI

Teoretic, din 15 ianuarie, în România va începe etapa a doua de vaccinare împotriva coronavirusului, una în care intră și personalul din învățământ. Inocularea nu este obligatorie, iar în aceste zile se strâng solicitările cadrelor didactice și nedidactice din județ. Deocamdată, sub jumătate au menționat că doresc să se vaccineze.

Din datele Inspectoratului Școlar Județean Timiș, puțin peste 46% din personal și-a exprimat dorința de a se vaccina. Angajații din învățământ au avut ocazia să afle chiar de la doctorul Virgil Musta informații despre vaccinare. ”Avem în desfășurare o interogare pentru vaccinare. Un procent de 46,23% dintre colegi doresc să se vaccineze. Raportarea nu s-a încheiat, se finalizează mâine, în dara de 14. Inspectoratul școlar județean a debutat deja o serie de activități de informare a colegilor din preuniversitar. A fost deja o primă întâlnire ieri a doctorului Virgil Musta cu directorii unităților de învățământ. Urmează întâlniri cu epidemiologi pe platforme mult mai ample. Următoarele întâlniri vor fi cu epidemiologi, medici de familie și specialiști din cadrul DSP”, a explicat inspectorul școlar general Marin Popescu, care spune că se va vaccina și el.

Vaccinarea cadrelor didactice este considerat un pas important pentru revenirea elevilor la cursuri fizice și renunțarea la școala online, care va continua sigur până se finalizează semestrul I în toată țara. ”Ne dorim foarte mult revenirea la școală în condiții de siguranță pentru elevi și cadre didactice, ca urmare încercăm să informăm cât mai multe cadre didactice pentru a se vaccina. E important să ia o decizie informați. Ne vaccinăm cu gândul al întreaga comunitate. Este bine să ne vaccinăm pentru noi, familiile noastre, membrii comunităților din care facem parte și școala unde ne desfășurăm activitatea. Orice cadru didactic vaccinat reprezintă un plus de siguranță la nivelul comunității de care aparține. Sunt probleme legate de elevii care au o situație cu semnul întrebării. Școala online are limite și cu siguranță zona emoțională nu o putem gestiona foarte bine”, a mai precizat Popescu.

Autoritățile au anunțat că nu vor fi vaccinați împotriva coronavirusului copiii sub 16 ani. Așadar, un risc tot va exista și în școli, mai ales că nici la nivel mondial nu s-a spus că vaccinul va imuniza complet, ci va reduce doar riscul de a face o formă gravă a bolii covid-19. De aceea, pentru eventualitatea în care în semestrul II serevine în bănci, școlile din Timiș vor fi aprovizionate cu materiale sanitare. ”Distribuția va începe de săptămâna viitoare, în cantități mari. Valoarea materialelor pentru combaterea covid e de 674.000 de lei. Sunt măști, dezinfectanți gel pentru mâini și dezinfectanți pentru suprafețe”, a mai spus inspectorul școlar general.

În Timiș lucrează în învățământul preuniversitar 9164 de persoane: cadre didactice, personal auxiliar și personal non-didactic.

LĂSAȚI UN MESAJ