DISTRIBUIȚI

Ultimul weekend din luna mai aduce mult așteptatul eveniment Timotion, cursa care strânge fonduri pentru diverse cauze sociale. Înscrierile se vor termina însă luni, astfel că mai sunt șase zile în care vă puteți decide să participați.

Cursele vor fi în perioada 28-29 mai, în evenimentul organizat de Alergotura și de de Funția Comunitară pentru Timișoara. Se va alerga, dar va fi și o cursă de biciclete, și, în plus, se va putea participa și pe role, trotinete sau în fotoliu rulant. Sunt 15 proiecte susținute, iar organizatorii așteaptă peste 3000 de participanți. Vor fi trei urse cronoemtate și alte patru necronometrate. Te poți înscrie aici.  Cursele cronometrate vor fi Crosul Visma, pe 5 km din 28 mai, Crosul Akwel, pe 10,5 k, în 29 mai, și semimaratonul Flexik, pe 21 de km, tot în 29 mai.

În ceea ce privește cele fără cronometru, la Cursa Hamiliton („Ne mișcăm separat, facem bine împreună” ) din 28 mai fiecare poate porni de unde vrea, inclusiv pe role, trotinete sau fotoliu rulant, și important e doar să ajungă la finish. Tot în 28 va fi și Cursa Continental (”Micii campioni Timotion”) va fi pentru echipe de copii între 7-11 ani. Sunt aștepate 20 de echipe. În 29 mai va fi Cursa Decathlton (”Pedalăm la Timotion”). Cursa Flex ”Timotion everywhere” va fi între 23-29 mai e pentru orice alergător, din orice colț al lumii, care poate fugi 1 km.

De asemenea, se ppate contribui și cu o donație de sânge la centrul Regional de Transfuzie. Pentur fiecare doant de la ”Punem sângele în mișcare”, Profi va dona între 70 și 120 de lei uneia din cele 15 cazuei susținute anul acesta. Iată care sunt acestea:

1. Asociația Angels4 Animals Rescue: All4Animals
2. Asociația Clubul Rotary Timișoara: Performanța în satul bănățean
3. Asociația Copii și Zâne: Credem în supereroi
4. Asociația Culturală Diogene: Agora din curtea școlii. CiviCultura #cudesprepentrutoti
5. Asociația Educația la Sat: Școala la sat
6. Asociația Hoinart: Voci PortAbile pentru comunitate
7. Asociația Inițiativa în Educație: Literația susține educația
8. Asociația Little People România: Cursa împotriva cancerului
9. Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale: Timișoara – #AlăturiDeRefugiați
10. Asociația Oncohelp: Nu lăsa cancerul să învingă!
11. Fundația de Abilitare Speranța Timișoara: Activi în comunitate
12. Fundația Hațegan: Educație economică și juridică pentru liceeni
13. Fundația Missio Link Internațional: Există viață după abuz
14. Fundația United Way România: Aventură prin lectură
15. Grup de inițiativă Prieteni pentru Piticii Monei: Bibliozaur – Dinozaurul cu cărți

LĂSAȚI UN MESAJ