Ministerul Afacerilor Interne anunță că organizează o nouă sesiune de admitere în cele șase școli postliceale din județ. Probele fizice pentru candidații din vestul țării se vor da la Școala de Polițiști de Frontieră din Oradea.

Admitere se organizează pentru toate cele șase unități de învățământ ale MAI: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” – Fălticeni, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești.

Iată numărul de locuri disponibile: 1.592 pentru agenți de poliție, 225 pentru agenți de poliție de frontieră, 551 de locuri pentru subofițeri de jandarmi, 275 pentru subofițeri de pompieri și protecție civilă și 25 de locuri pentru specializarea maistru militar auto. Înscrierile se fac în perioada 2-14 septembrie, cu dosare trimis pe email. Un candidat se poate înscrie la o singură școală postliceală.

După 14 septembrie urmează evaluarea psihologică a candidaților, apoi urmează probele fizice. Județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare dau testarea fizică la Școala de Polițiști de Frontieră de la Oradea, în perioada 29 septembrie – 5 octombrie. Cei ce iau testele fizice dau apoi testele teoretice, la 9 octombrie, iar în perioada 11 ocotmbrie – 31 octombrie, candidații rămași vor fi evaluați medical, în ordinea descrescătoare a notelor.

Rezultatele finale se publică în 3 noiembrie. Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/ , iar ulterior pe site-urile inspectoratelor generale și ale fiecărei instituții de învățământ:

 

Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, arma Poliție – http://www.scoalapolitie.ro/

 

Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, arma Poliție – http://www.scoalapolcj.ro/

 

Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, arma Poliție de Frontieră –  http://www.avramiancu.ro/

 

Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, arma Jandarmerie – http://www.scoaladragasani.ro/

 

Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, arma Jandarmerie – https://www.jandarmeriafalticeni.ro/

 

Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, arma Pompieri – http://www.scoaladepompieri.ro/ .

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ