DISTRIBUIȚI

După ultimele Ordonanțe Militare emise pe perioada stării de urgență, s-a clarificat ce se întâmplă cu sportivii cu contracte suspendate. Cine nu are contract de muncă nu poate primi șomaj tehnic, doar ajutor social, care este de maximum 2340 de lei pe lună. La fel ca ASU Poli, nici Ripensia nu s-a grăbit cu suspendarea contractelor.

Motivul pentru care sportivii remunerați prin contracte de activitate sportivă nu pot fi trimiși în șomaj tehnic este faptul că la aceste contracte nu se achită contribuții de șomaj. Tocmai pentru că impozitele sunt mult mai mici decât la contractele de muncă, cluburile preferă contractele de activitate sportivă. Ripensia nu a suspendat deocamdată contractele.  ”Toți jucătorii noștri sunt plătiți cu contracte de activitate sportivă. Deocamdată nu am luat încă o decizie. Analizăm. Este posibil ca în zilele viitoare să luăm o astfel de decizie. Nu am vrut să ne grăbim, deoarece așteptăm să se clarifice lucrurile, să știm clar cum se va proceda. Nu știm deocamdată ce facem cu cei trei stranieri din Republica Moldova”, ne-a declarat președintele și principalul finanțator al clubului, Dumitru Mihu.

Contractele pot fi suspendate din luna aprilie, cu data de 16 martie, deoarece se ia ca reper momentul declanșării stării de urgență. Procedura presupune că fotbaliștii să facă individual cereri, depuse la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Timiș. ”Contractele vor fi suspendate de la începutul stării de urgență. Cererile se depun luna viitoare pentru martie. Am înțeles că cererile se completează individual, dar se pot depune și centralizat. Pentru luna februarie am achitat integral salariile conform contractului. Suntem cu banii la zi”, ne-a mai explicat Mihu.

După 24 de etape, Ripensia are 28 de puncte și e pe locul 13.

LĂSAȚI UN MESAJ