DISTRIBUIȚI

În prezent, există o cerere mai mare pentru produsele care protejează mâinile, în special pentru mănuși de unică folosință, care sunt durabile și au un impact mai mic asupra mediului. Producătorii au dezvoltat mănuși de calitate pentru protecția mâinilor, care rezistă la produse chimice și sunt folosite în diferite scopuri: universale, medicale, speciale.

Mănușile de unică folosință sunt adesea utilizate în magazine și supermarketuri, pentru protejarea mâinilor și reducerea riscului de infectare. Protejarea produselor și a mâinilor este o necesitate în ziua de azi și oamenii au înțeles asta.

Unde se folosesc mănușile de unică folosință?

Orice cetățean ar trebui la un moment dat să poarte mănuși de unică folosință. Spunem asta, având în vedere igiena mâinilor, ca lucru esențial mai ales în prezent când se tot vorbește despre infecția de COVID-19.

Indiferent unde se află – la supermarket, la piață sau în orice alt tip de magazin – oamenii ar trebui să poarte mănuși când pun mâna pe anumite produse. Cele mai cunoscute sunt mănușile din latex sau din nitril, mai ales în ceea ce privește manipularea alimentelor. Există și mănuși din vinil care sunt mai ieftine și mai puțin durabile.

În anumite industrii, igiena este deosebit de importantă și de aceea, astfel de produse sunt o necesitate. Oamenii poartă mănuși de unică folosință în diferite scopuri:

  • în sectorul alimentar, în manipularea și fabricarea alimentelor
  • în industria de medicamente
  • în supermarketuri la sectorul de legume, fructe, produse de panificație
  • în mediul extern ca protecție împotriva unor alergii
  • pentru a păstra igiena mâinilor în orice ocazie și când este neapărat necesar
  • în clinici și spitale
  • în industria auto și alte domenii
  • acasă, în desfășurarea diferitelor activități de rutină, pentru curățarea gospodăriei.

În concluzie, mănușile de unică folosință au devenit din ce în ce mai folosite în toate industriile, din numeroase motive. Ele sunt relativ ieftine și ușor de schimbat, au rolul de a preveni orice contaminare încrucișată, la locul de muncă sau în alte zone și situații.

Folosirea mănușilor mai ales în industria medicală reduce mult răspândirea bolilor. Desigur pentru asta este importantă respectarea unor reguli privind utilizarea lor corectă.

În alte medii de lucru, mănușile au rolul de a ajuta la protecția mâinilor împotriva substanțelor necunoscute sau potențial toxice. Ele se folosesc practic o singură dată și se schimbă cu puțină dexteritate, pentru a nu le rupe.

 

În industria de catering, folosirea mănușilor de protecție este esențială, pentru siguranța alimentelor și igiena în bucătărie. Evident bucătarul trebuie să le poate, pentru a crește satisfacția consumatorilor de catering. De regulă, sunt utilizate mănușile din PE care sunt ferme și în plus oferă o protecție adecvată. Acestea sunt economice și ideale pentru sarcini ușoare în ceea ce privește procesarea alimentelor unde apare necesitatea de înlocuire a lor, în mod frecvent.

Bucătarii folosesc și mănuși mai groase, din PVC, mai ales atunci când manipulează alimente cu miros puternic, cum este ceapa. Mănușile din nitril sunt mai moi și destul de durabile, comparativ cu latexul. Acestea sunt și confortabile, rezistente la tracțiune și perforare, de aceea bucătarii le folosesc în mod frecvent, pentru că le oferă o protecție fiabilă.

Impactul asupra mediului al mănușilor de unică folosință

Ca și în cazul măștilor de unică folosință și când vine vorba de mănuși, apar probleme cu privire la impactul lor asupra mediului. Unii oameni ar trebui să se gândească la asta, mai ales cei care, din grabă, le aruncă pe stradă.

Există și mănuși speciale, care sunt biodegradabile și oferă același nivel de protecție ca cele din nitril. Avantajul este că sunt mai ecologice, ele se degradează de 20 de ori mai repede. În comparație cu mănușile din nitril, majoritatea tipurilor de mănuși de unică folosință din polietilenă sunt mai confortabile, au suprafața ce îmbunătățește aderența și sunt potrivite pentru contactul cu orice produs alimentar. Se schimbă ușor și sunt extrem de economice.

LĂSAȚI UN MESAJ