Nebănuite sunt cărările vieții și iată că Marcel Tolcea, profesorul de jurnalism care a făcut campania de comunicare pentru Fritz și este consilierul liberalului Tabără, a ajuns la un eveniment între cei din PSD. Desigur, alegeri PES Activists, însă, în esență, eveniment politic.

PES vine de la Party of European Socialists (Partidul socialiștilor europeni), un Forum al stângii europene. Organizația din Timiș, din care, evident, fac parte pesediști, este condusă de Alexandru Iovescu, actual consilier județean. Sâmbătă, au avut loc alegeri, iar Iovescu a fost reconfirmat în funcție, în fața a 300 de mebri. Locația a fost destul de interesantă, căci nu s-a închiriat vreo sală de conferințe la vreun hotel sau Centrul Regional de Afaceri, ci tocmai la Muzeul De Transport în Comun ”Corneliu Mikloși”, fostul depou de tramvaie de lângă Piața Badea Cârțan, o locțaie pentru cultură și nu politică.

Și mai interesantă este asistența. Ei bine, deoarece la fața locului s-a organizat „Provocările europene și viziunea social-democrată pentru viitor”, au fost și invitați din societatea civilă. Interesant este că au participat Alexandru Jădăneanț, decanul Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării de la Universitatea de Vest din Timișoara și de profesorul de jurnalism Marcel Tolcea. Altfel, până acum, Tolcea a fost perceput mai degrabă ca un om cu simpatiii asumate de dreapta în ceea ce privește politica. Într-o vreme era considerat apropiat de PDL, când fostul președinte de CJT, Alexandru Ostaficiuc l-a și numit director la Muzeul de Artă.

Ulterior, din ipostaza de consultant politic, Tolcea a colaborat la campania câștigătoare a USR Timiș. Ei bine, anul acesta, surprinzător puțin, a devenit consilier personal al viceprimarului liberal Cosmin Tabără. Fiul unui vechi politician, Valeriu, tot din dreapta eșicherului politic. Iar acum, desigur, ca reprezentant al societății civile, iată că îl vedem pe Tolcea la evenimente cu pesediști. Ca ziarist, Tolcea și-a început cariera la Drapelul roșu, fost ziar de partid, unde a făcut corectura. Apoi a ajuns la redacția Fotbal Vest.

Pen conformitate, la eveniment au fost și membir marcanți ai PSD, precum președintele PSD Timiș și președinte al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, președintele PES activists România și europarlamentar, Victor Negrescu și secretarul general al PES activists România și secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Janina Sitaru.

LĂSAȚI UN MESAJ