De săptămâna aceasta, la Muzeul Banatului va exista o expoziție permanentă dedicată artistului Silviu Oravitzan. Vernisajul va avea loc joia aceasta, la Bastionul Theresia.

Silviu Oravitzan s-a născut la 1941 în Ciclova Montană, județul Caraș-Severin. A pictat nu doar pe pânză, ci și pe pe diverse basoreliefuri. Simbolurile recurente din operele sale sunt crucea, pătratul, rombul și cercul. Operele sale apar în muze și colecții private din  România, Marea Britanie, Franța, Germania, Suedia, Statele Unite. Pentru a-l omagia pe bănățean în anul capitalei europene a culturii, se va deschide expoziția permanentă ”Spațiile Oravitzan”, în colaborare cu fundația artistului. Vor fi expuse 80 de lucrpri, în opt săli de la bastion. 12 opere sunt donate de artist.

Vernisajul expoziției permanente e programat joi, 14 septembrie, ora 13. În aceeași zi, de la ora 15, în Sala Revoluției de la Palatul Administrativ va avea loc o masă rotundă dedicată lui Oravitzan, cu personalități ale lumii artistice și muzeale din România și Europa.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ