DISTRIBUIȚI

Anul acesta, Ziua Timișoarei va fi sărbătorită fără așa de mult fast, în condiții ”pandemice”. Chiar și așa, pentru iubitorii muzicii clasice, dirijorul timișorean Cristian Măcelaru va fi cap de afiș la un eveniment muzical la care va participa și cosmonautul Dumitru Prunariu. De asemenea, vor fi și concerte de blues și muzică populară.

Seria evenimentelor pentru Ziua Timișoarei, sărbătorită în 3 august, o zi de luni, va începe din 30 iulie, o zi de joi. Prima seară va fi cea dedicată muzicii populare. Apoi, vineri, 31 iulie, tot în Parcul Rozelor, va fi un concert vocal-simfonic susținut de orchestra și corul Filarmonicii Banatul, sub bagheta lui Cristian Măcelaru. Timișoreanul este celebru după ce a câștigat Premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare instrumentală solo și este viitorul director al Orchestrei Naționale a Franței. Dirijorul corului va fi Iosif Todea. Suita pentru orchestră Planetele de Gustav Holst va fi acompaniată de comentariile celebrului cosmonaut Dumitru Prunariu.

Evenimentele vor continua sâmbătă și duminică, 1 și 2 august, de data aceasta în Piața Libertății. Vor fi două zile ale concursului Bega Music Festival, prima seară, cu secțiunea Interpretare, iar duminică, cu secțiunea Creație. Apoi, luni, de la ora 19, în Piața Libertății va fi festivalul „Blues pentru Timișoara”.trupa timișoreana Bega Blues Band va concerta alături de Cristina Bălan. Pe lista invitaților în concert se înscriu Rareș Totu’s Midnight Sun, Blueshammers (Serbia) și Mattyas Pribojski Blues Group (Ungaria).

La toate aceste evenimente accesul va fi gratuit, dar în limita de 500 de persoane. Înscrierile se fac pe paginile evenimentelor. Cei ce vin la concerte vor trebui să stea pe scaune distanțați.

LĂSAȚI UN MESAJ