Timișoreanca Maria Grapini condamnă faptul că Olanda se opune aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Europarlamentara susție că poziția e lipsită de fundament.

Grapinie de părere că olandezii nu se leagă în mod eronat de rapoartele MCV, deși acest lucru nu este un criteriu pentru a fi primit în Spațiul Schengen. ”Tratatul spune foarte clar ce trebuie făcut, regulamentele în baza tratatului, așa cum este regulamentul Schengen, spune de asemenea punct cu punct ce trebuie făcut, de către un stat membru, pentru a fi în Spațiul Schengen. Atât timp cât se face referire la altceva … Dacă Olanda nu acceptă de data aceasta, nu face rău numai României și Bulgariei, ci Uniunii Europene, că va crea euroscepticism exact pe ideea că se aplică dublă măsură”, spune Grapini.

Umanista vorbește și de un prejudiciu financiar cauzat României. ”Se poate intra în infringement cu un stat membru, prima fază și dacă în termenul dat nu revine la normalitate, atunci se poate ajunge la Curtea Europeană de Justiție. Același lucru poate să-l facă, dacă nu-l face Comisia Europeană, poate să-l facă statul membru, adică România și eu asta cer, fermitate din partea celor care ne reprezintă, în mod deosebit, în Consiliul European, adică domnul președinte, să vină cu argumente”, a mai spus Grapini.

LĂSAȚI UN MESAJ