DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul timișorean Maria Grapini declară ceea ce multe voci deja susțin, că România riscă să fie singurul stat UE care nu va primi bani pentru PNRR. Umanistă aleasă în Parlamentul European pe listele comune cu PSD spune care sunt problemele documentului depus de România, respins a doua oară.

O mare problemă a PNRR este că nu sprijină deloc copii și tinerii, în condițiile sărăciei din România. ”România a pierdut deja 3,5 miliarde euro și urmează să piardă pe toți cei 14 miliarde! Am pierdut pentru că, așa cum nu le place guvernanților să audă, PNRR depus de România a fost respins. În cadrul Parlamentului European am votat, săptămâna trecută, o rezoluție aflată acum la Comisia Europeană. România nu răspunde la niciunul din punctele din cadrul rezoluției. Spre exemplu, nu am văzut ca acest plan să conțină măsuri concrete pentru sprijinirea copiilor și tinerilor, în contextul în care sărăcia situează România pe primul loc. Ne aflăm, pentru a treia oară, la respingerea planului și riscăm să nu mai primim acești bani”, a declarat europarlamentara.

O altă critică adusă PNRR-ului este că alocă prea puțin din suma totală întreprinderilor mici și mijlocii. ”Ministrul Ghinea a alocat 0.04% din buget pentru acest sector. Măsurile prevăzute de PNRR-uri ar trebui să sprijine creşterea inteligentă, sustenabilă şi incluzivă, coeziunea economică, productivitatea, competitivitatea, cercetarea şi inovarea, sănătatea şi buna funcţionare a pieţei unice, cu întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) puternice”, a mai precizat Grapini.

LĂSAȚI UN MESAJ