Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, europarlamentara timișoreană Maria Grapini spune că lupta pentru egalitatea de gen trebuie să continue. Ea punctează că societatea trenuie să reacționeze de fiecare dată când o femeie e discriminată.

Grapini spune că societatea trebuie să acorde mai mult credit femeilor. ”Totdeauna am crezut în capacitatea și valoarea femeilor și am susținut prezența lor în toate palierele de decizie. Mamele, soțiile, femeile își asumă răspunderi în profesia lor și în familie, reușind să le ducă la  bun sfârșit. Merită, înainte de toate, prețuire, respect, admirație și susținere. Ziua Internațională a Femeii a fost întotdeauna, pentru mine, un prilej pentru a evoca valoarea femeilor în societate, dar și importanța valorificării potențialului feminin în mediul economic, administrativ și politic. În fiecare an, am participat la conferințe ale femeilor de afaceri, în țară și în străinătate, și am promovat valoarea feminină, fără a face însă discriminare de gen. Important este să crească încrederea societății în valoarea femeilor!”, transmite eurodeputata.

Firește, membra PULS transmite femeilor un mesaj aniversar și societății, mai multă reacție la discriminarea de gen. ”De asemenea, trebuie să acționăm ferm acolo unde femeile sunt discriminate la locul de munca sau în cazul violenței în familie, al hărțuirii sau intimidării. Nu putem accepta, în secolul în care trăim, ca femeia să fie stigmatizată, discriminată și agresată. Nu este suficient să avem reglementări, trebuie să urmărim și aplicarea lor. Este responsabilitatea fiecărei autorități locale, naționale, europene, internaționale, dar este și responsabilitatea civică a fiecăruia dintre noi. Urez tuturor femeilor un calduros «La Mulți ani!», sănătate, putere de izbândă în proiectele personale și mult curaj și determinare!”, a mai spus Grapini.

LĂSAȚI UN MESAJ