La 27 martie, România sărbătorește Ziua Unirii cu Basarabia, realizată acum 106 ani. Europarlamentara timișoreană, Maria Grapini, a transmis un mesaj despre o vitoare unire.

Grapini, membră în delegația PE pentru Republica Moldova spune că românii de dincolo de Prut nu sunt uitați. ”Pe 27 martie 1918, România a fost întregită cu teritoriul Basarabiei. Iată, acum, în 27 martie, sărbătorim Ziua Unirii Basarabiei cu România și, din păcate, Basarabia nu mai este alături de România, istoria consemnând acest lucru. Dar pământul românesc, românii din Basarabia, sunt totdeauna în sufletul românilor de dincoace de Prut. Totdeauna am considerat Basarabia ca fiind a României chiar dacă istoria a făcut ca, la 28 iunie 1940 – după actul de unire cu Regatul Romaniei, din 27 martie 1918 – România să cedeze Basarabia Rusiei”, spune Grapini.

Eurodeputata a precizat că vrea o unire și în viitor. ”Realizarea națiunii române de pe ambele maluri ale Prutului, la 27 martie 1918, a fost cu atât mai meritorie și trebuie să reprezinte, pentru viitor, un model de urmat. Îmi doresc întregirea României cu teritoriile pierdute de-a lungul istoriei și nu cred că pot fi condamnată pentru asta! Cred ca actuala Republică Moldova trebuie să urmeze drumul european, dar îmi doresc unirea cu Patria Mamă. Multi români din Basarabia își doresc acest lucru dar, până cand istoria va fi favorabilă, cred că trebuie să fim uniți, să ne sprijinim reciproc! Cu ocazia acestei zile de sărbătoare națională, urez tuturor basarabenilor, românilor din Basarabia, «La mulți ani!», sănătate și, sigur, m-aș bucura să fim din nou împreună!”, mai spune Grapini.

 

LĂSAȚI UN MESAJ