Doar trei luni a stat Marian Vasile în PLUS Timiș. Fostul consilier al lui Robu, pe vremea când era în PNL, dar și fost consilier județean, Vasile a provocat o mică ”furtună” în PLUS, deoarece dorea să candideze la primăria Timișoara. Ei bine, acum a plecat din partid, iar Nicolae Robu a spus, printr-un mesaj spumos, că nu e cazul pentru o revenire în PNL.

Vasile a postat pe Facebook că demisionează din cauza scandalului cu candidatura sa, din cauza că USR nu e pe picior de egalitate în alianța din Timiș, dar pentru că nu „rezonează” cu useriștii. Iată ce spune Vasile:

”Vă anunț însă că astăzi mi-am înaintat demisia din acest partid, în principal pentru următoarele motive:

– anularea candidaturii proprii pentru Primăria Municipiului Timișoara în ziua de dinaintea începerii procedurii interne de vot, deși aceasta constituia un drept statutar fundamental și era susținută de mulți membri ai PLUS Timișoara (aș putea spune că de majoritatea, dar nu vom ști niciodată);

– anunțarea rezultatelor negocierilor USR-PLUS pentru pozițiile electorale cheie din municipiul Timișoara și Consiliul Județean Timiș (foarte dezavantajoase pentru PLUS) cu doar jumătate de oră înaintea conferinței de presă din 18 februarie, fără a permite membrilor rămași în cursă să se exprime în această privință;

– pregătirea semi-impusă a fuziunii cu USR, partid cu care eu nu pot rezona și care a avut o contribuție decisivă în anularea nedemocratică a candidaturii mele”

Întrebat dacă fostul său colaborator, cu care acum nu mai e în relații bune, ar putea reveni în PNL, Robu a avut o reacție interesantă. ”Doamne ferește! Asta pot să vă spun. Niciun într-un caz! Sunt foarte iertător. Colegii îmi spun că sunt prea naiv și uneori mă comport copilărește după experiența de viață pe care o am”, a spus președintele PNL Timiș.

Cel puțin la fel de interesant e și finalul postării lui Marian Vasile: ”PS: Le sugerez foștilor colegi de alianță USR-PLUS să se abțină în a lansa discuții publice cu privire la această demisie, pentru a nu mă simți nevoit să ofer detalii suplimentare”, a mai adăugat Vasile.

foto: Facebook Marian Vasile

LĂSAȚI UN MESAJ