DISTRIBUIȚI

După ce duminică, Marilen Pirtea a dat un comunicat de presă în care anunța că începe școala, de parcă nu era un fapt binecunoscut, deputatul PNL din tabăra susținătorilor lui Florin Cîțu ”lovește” din nou. De data aceasta, Pirtea pune traficul infernal din Timișoara pe seama colectării gunoiului!

Într-un oraș nesistematizat și fără o centură ocolitoare, Pirtea spune că e trafic din cauza mașinilor de gunoi. ”Odată cu începerea toamnei, deschiderea anului școlar și revenirea din concedii, traficul Timișoarei se aglomerează în orele de vârf, indiferent de zonă. În plus, mai ales la primele ore ale zilei, între 7 și 9 dimineața, programul de colectare a deșeurilor menajere produce blocaje succesive pe multe străzi din cartierele aglomerate, exact în intervalul în care traficul se aglomerează, oamenii pleacă la muncă sau cu copiii la școală. Mașinile Retim-ului produc acum tot mai multe blocaje în trafic, la orele în care o mare parte din timișoreni caută să se încadreze într-un program fix și să ajungă la muncă, școli, grădinițe sau facultăți. A devenit aproape imposibil ca să „scapi” dimineața fără un blocaj cauzat de mașinile serviciului municipal de salubritate. Probabil că miile de cazuri în care programul normal de dimineață al oamenilor a fost dat peste cap, prelungindu-se prin întârzieri foarte mari, reprezintă un motiv suficient de solid pentru regândirea graficului după care este organizat programul de colectare a deșeurilor menajere cu mașinile Retim-ului”, a spus Marilen Pirtea.

Deputatul PNL, care e și rector al uVT, vorbește despre o decizie a primăriei. Poate Pirtea visează la un orșa cu gunoiul necolectat, așa cum e Sectorul 1 din București, noul ”rai” al șobolanilor. ”Este evident că s-a creat un orizont de așteptare în comunitatea timișoreană pentru o decizie luată la nivelul executivului Primăriei Municipiului Timișoara față de această frecventă perturbare a traficului din oraș. Solicităm și pe această cale reprezentanților din administrația locală să analizeze alături de operatorul de salubritate propunerea unui grafic schimbat pentru circuitul mașinilor de colectare deșeuri, astfel încât intervalul de vârf al zilelor lucrătoare, între 7 și 9 dimineața, să fie degrevat de potențialele blocaje”, mai spune Pirtea.

În realitate, cel mai probabil, PML probabail pierde putere la Retim și de aici acest comunicat ridicol și pueril semnat de deputatul Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ