Tupeul celor care ne conduc nu are limite și nici urme de decență. După ce se anulase gratuitatea la Muzeul Național de Artă pentru pensionari sau presă, acum, pentru prima categorie, o dă cu ”porția”, căci nu-i așa, acum suntem capitala culturală europeană.

Ani de zile, copii, elevii, studenții, persoanele cu handicap sau pensionarii au intrat gratis ani de zile la muzee. Pentru studenți sau pensionari s-a renunțat la acest ”obicei” de la începutul anului 2022. Iar acum, în stilul regimurilor totalitare și manipulative, după ce au luat o facilitate, autoritățile se laudă o redau, dar cu porția! Muzeul Națională de Artă, subordonat Consiliului Județean Timiș se ”mândrește” că va lăsa pensionarii gratuit în a treia zi de miercuri din fiecare lună. Așadar, bătrânii care doresc să economisească banii de bilet din pensile mici vor trebuie să fie cu ochii pe….calendar! Și să prezinte buletinul la intrarea în muzeu.

Iar luna aceasta, a treia zi de miercuri e chiar săptămâna aceasta, 15 martie. De altfel, ”mărinimia” se extrapolează și la marile expoziții dedicate capitalei culturale europene. Este vorba de „Paul Neagu. O retrospectivă” și „Victor Brauner: invenții și magie”, care aua vut succes până acum, și cu bilet, dar care iatî, vor putea fi vizitate și fără a plăti. Muzeul anunță că dacă a treia zi de miercuri din lună cade în vreo zi de sărbătoare legală, ”facilitatea” se va reprograma. Așadar, și mai multe ”dileme”, pentru a găsi ziua perfectă de mers la Palatul Baroc.

 

Altfel, e bine că elevii, copii și persoanele cu handicap și însoțitor pot intra oricând gratis. Muzeul doar revine și la alte gratuități anulate în timpul directorului Filip Petcu. În ”frunte” ziariștii, mai ales cei străini, veniți să vadă capitala culturală care oferă o zi pe lună gratis pensionarilor. ată categoriile:  angajații muzeelor de stat din România, ziarisții români și străini (presă scrisă și media), profesorul/învățătorul însoțitor grupurilor de elevi, profesorii de arte vizuale și studenții facultăților de arte plastice, membrii AICA, ICOM, ICOMOS, UAPR și angajații Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

 

Cei care vor intra gratis trebuie să prezinte documentul de identitate și legitimația de serviciu. Muzeul de Artă e deschis de miercuri până duminică între orele 10-18.

LĂSAȚI UN MESAJ