DISTRIBUIȚI

Asociația Prin Banat, care coordonează proiectul „Heritage of Timișoara” (Moștenirea Timișoarei) lansează primul număr al revistei dedicate. Evenimentul va avea loc la Ambasada, cu intrarea liberă.

Heritage of Timișoara a fost un proiect pornit de la o întrebare simplă: ”Câte clădiri istorice avem în Timișoara”. Din 2017, pe platforma heritageoftimisoara.ro au fost inventariate peste 1000 de clădiri istorice. De asemenea, au trecut deja cinci ediții ale proiectului, fiecare dedicat unui cartier, și răspunsurile vin în continuare Primul număr al revistei e dedicat Pieței Plevnei, unde, la începutul secolului trecut, după ce s-a ridicat interdicția de a construi pe esplanada cetății, au apărut trei cvartale de clădiri, eminamente în stil Secession.

Ideea revistei a apărut de acum doi ani. ”Un format tipărit ne-a fost solicitat în repetate rânduri, cântărind mai greu, se pare, decât o platformă accesibilă oricui în mediul online. Deși o plănuim de mai bine de doi ani, revista Heritage of Timișoara primește contur abia acum și nu este un duplicat tipărit al informațiilor disponibile deja pe platforma online. Ea are ca scop publicarea în premieră a unor informații noi despre clădirile istorice din Timișoara”, spune Alexandra Palconi-Sitov, președinta Asociației Prin Banat.

În revistă sunt prezentat povești strânse de o echipă mică, în multe ore de documentare. Revista e coordonată de Mihai Claudiu Moldovan, cel care și-a pus amprenta pe primele ediții ale evenimentelor Heritage of Timișoara. Arhitectul Mihai Opriș e invitat special la lansare, care începe, marți, 26 iulie, ora 19.

LĂSAȚI UN MESAJ