Filarmonica Banatul a pregătit un program variat pentru luna martie. Desigur, serile de 1 Martie și 8 Martie nu vor trece fără concerte simfonice, iar din program fac parte și evenimente pentru copii.

Anul acesta, prima zi calendaristică de primăvară cade chiar vineri, seara tradițională de concerte a filarmonicii. Orchestra simfonică „Remus Georgescu” și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara vor interpreta ”Mare liniștită și călătorie fericită, op. 27 și Simfonia nr. 2 în si bemol major, op. 52 – Lobgesang”, de Felix Mendelssohn Bartholdy. Faycal Karoui va fi dirijorl iar Iosif Todea pregătește concertul. Vor interpreta din postura de soliști sopranele Mihaela Marcu și Maria Virginia Onița, alături de tenorul Marius Budoiu.

După un eveniment marți, 5 martie, la Sala Liceului „Ion Vidu”, în seara zilei de 7, pianista Ana Marija Markovina  vine să susțină un concert la Sala Capitol. Și Ziua Femeii e tot vineri seara, iar pentru 8 martie, vine solista Simona Sindreștean. Ea va interpreta „Concertul pentru oboi și orchestră nr. 1, în re minor” de Ludwig August Lebrun, ”Dansurile engleze, Setul 2”, de Malcolm Arnold și variațiunile ”Enigma” de Edward Elgar.  Un recital cameral e programat la 13 martie, iar în 15 martie, urmează alt concert special, cu ”Simfonia nr. 5, în do diez minor” a lui Gustav Mahler.

Pentru 20 martie, se pregătește un concert simfonic. În 21 martie va fi o seară specială, deoarece se retrage percuționistul Doru Roman, iar concertul îi va fi dedicat lui Mircea Ardeleanu. Cu acest prilej, Mircea Ardeleanu jr va cânta la țambal. Și data de 22 martie aduce un concert simonifc, iar în 27 pe scenă urcă celebrul duo CelloFellos, fomrmat din violoniștii Bryan Cheng și Leonard Disselhorst. La final de lună, în 29, va fi rândul altor doi artiști, Dragoș Mihăilescu și Dinu Mihăilescu.

Se pregătesc și două recitaluri educative: în 12 martie ora 15, cu Doru Roman (percuție), Laura Ristic Roman (vioară) și Marko Ristic (acordeon) și în 22 martie, ora 10, cu Doru Roman și Cristian Spătaru. Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casierie și pe myticket.ro.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ