DISTRIBUIȚI

FRF a anunțat de azi împerecherea pentru turul IV al Cupei României. Pentru Ripensia va fi al doilea meci din această compeitție în actualul sezon. în timp ce pentru Poli, va fi primul.

Ripensia va juca în deplasare la CSM Reșița. Cărășenii au trecut cu greul în primul tur de Progresul Ezeriș, cu prelungiri, cu 3-2 în timp ce Ripensia nu a avut nicio emoție și s-a impus cu 4-1 la Periam. ”O tragere la sorți dificilă pentru noi, dacă ne raportăm la valoarea adversarului, la transferurile pe care le-au făcut în această vară. O echipă, chiar dacă pentru moment evoluează la nivel de Liga 3, la transferurile pe care le-au făcut, la obiectivul pe care și l-au propus, sunt sigur că ar face față cu brio la nivelul Ligii 2, ba mai mult, cred că ar fi una dintre echipele de pe primele 10 locuri din Liga 2. Un meci în care sunt convins că ambele echipe își doresc să meargă mai departe și sperăm să facem un joc bun și să ne calificăm. Suntem, totuși, echipă de Liga 2, și, cel puțin din acest punct de vedere,  consider că avem prima șansă, chiar dacă meciul este în deplasare, pe terenul celor de la Reșița. Sunt convins că nu va fi deloc ușoar, chiar am glumit cu Dan pe această temă și mi-a spus că și el este interesată de cupă, deci cred că va fi un joc frumos între două echipe care sunt preocupate de fotbal”, a spus Petruescu.

Poli va juca la Șoimii Lipova, care s-a impus cu 2-0 la Chișineu Criș. ”E un joc bun de cupă pentru noi, un joc în care putem să vedem şi jucătorii care au jucat mai puţin şi jucătorii tineri pe care-i avem. Un joc în care încercăm să mai aliniem anumite lucruri pe care le vom exersa în săptămâna aceasta de antrenamente, fiind pauză la Liga 2. Deci un joc foarte bun pentru noi, pe care-l abordăm foarte serios”, spune antrenorul Dorin Toma despre joc.

Arădenii ar vrea să joace al Timișoara, dar poliștii nici nu vor să audă! ”Nu se pune problema să jucăm la Timișoara. Farmecul cupei e exact de a aduce o formație dintr-un eșalon superior la tine acasă. Nu am discutat la nivel de club despre vreo solicitare de genul, dar nu am dori cu siguranță. Nici suporterii sigur nu ar accepta să jucăm acasă un meci ce ar trebui să îl jucam în deplasare. A mai fost un caz, tot în cupă, în sezonul în care s-a jucat finala pe Păltinișanu, cu Rapid. La meciul cu Poli Iași din optimi s-a afișat mesajul «Daca asta nu e finala, de ce jucam la Timișoara?»”, spune directorul de marketing al lui Poli, Sebastian Novovic.

Partidele urmează să fie programate, dar vor avea loc la mijlocul săptămânii viitoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ