DISTRIBUIȚI

Floretistul Benjamin Bodo, de la clubul CSU Poli Timișoara, a cucerit medalia de argint la spadă fără să mai fi concurat vreodată la această armă. Sportivul născut la Satu Mare a cucerit recent titlul de campion național de floretă, în premieră.

Benjamin Bodo a făcut toată viața sa floretă, arma cea mai riguroasă din punct d evedere al zonelor und epoate fi lovit adversarul pentru a puncta. Totuși, din cauza că anul 2020 a fost unul cu foarte puține competiții pentru scrimerii români, Bodo a decis să participe la Campionatul Național de Scrimă și la proba de Spadă, una mai permisivă, mai ales pentru cineva care face floretă. Iar rezultatul a fost peste așteptări.

În primul tur, Bodo a trecut de Mihai Ciovică de la CSU Craiova cu 15-14, la o singură tușă. Apoi, în turul al doilea, sportivul de la CSU Poli a câștigat cu 15-11 cu Anton Cîmpan de la CS Satu Mare. În optimi, victoria a venit mai ușor, cu 15-7, cu Lehel Nagy, de la CSM Satu Mare, În sferturi, Bodo a dat peste alt adversar din orașul natal, Alexandru Oroian, de care a trecut cu 15-14. În semifinală, a venit succesul cu 15-14 cu David Statie de la Dinamo, dar în finala  peirdut cu 15-11 cu Mihai Persu de la CSU Craiova.

Pentru scrimă, calificările la Jocurile Olimpice de la Tokio sunt în continuare deschise, dar șansele de calificare ale lui Bodo sunt mici. Sportivul se axează mai mult pe Jocurile Mondiale Universitare, programate tot în această vară.

foto: frscrima.ro (Sport Pictures)

LĂSAȚI UN MESAJ