De joi până sâmbătă inclusiv, la Timișoara are loc Congresul medical interdisciplinar ”„NefroCarDia” . Ajuns la ediția a VII-a, evenimentul se axează mai ales pe bolile cardiovasculare și renale de care suferă pacienții cu diabet.

Organizatori sunt cei de la Asociația de Medicină Interdisciplinară Timișoara, cu girul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara și a Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”. În perioada 8-10 decembrie vor fi mai multe comunicări și prezentări interactive, în itnervalul orar 8-19. Vor vorbi 30 de lectori, specialiști clinicieni și cadre didactice, pe teme precum Boala cerebrovasculară la pacientul cu boală cronică de rinichi, tratarea anemiei la pacienții cu insuficiență cardiacă, terapiile în cancer  și efectele secundare, opinia cardiologului în boala cronică de rinichi sau  managementul bolii renale diabetice.

Conform cifrelor oficiale, avem 1,9 milioane de români cu o probleme renale, air 10% din populație are o boalcă cronică de rinichi (BCR). ”Apreciem participarea colegilor și organizăm cu bucurie astfel de intâlniri deoarece beneficiarul  lucrărilor de cercetare și de analiză din practica clinică medicală,  este pacientul. Afecțiunea sa  poate fi și este tratată interdisciplinar deoarece multe dintre efectele bolii sunt  resimțite și de alte organe din corp. Vrem să găsim căi potrivite de tratament și o modalitate de prevenție medicală,  ușor de comunicat pacientului”, spune Adalbert Schiller, șeful secției de Nefrologie de la Spitalul Județean.

În România, 11,6% din populaței suferă de diabet, iar 40% dintre acești bolnavi cronici dezvoltă și probleme de rinichi. 44,9% din populație este hipertensivă, iar 24% din acești oameni au, și ei, probleme renale. În plus, 16% din populația țării are peste 65 de ani, iar 28% dintre ei au,d e asemenea, probleme renale.

Congresul medical are loc la Hotel Lido.

LĂSAȚI UN MESAJ