DISTRIBUIȚI

Astăzi, la ora 14, cei de la Noua Dreaptă Mehedinți au avut autorizație pentru un protest în fața Primăriei Municipiului Timișoara. Lucrurile au scăpat de sub control, iar celor care se aflau în fața municipalității li s-au alăturat cei de la AUR, veniți la caravana partidului parlamentar prin județ. Zeci de persoane au pătruns în primărie.

Nu au fost incidente fizice, doar scandal și injurii. Potrivit reprezentanților primăriei, Dominic Fritz era în primărie, la o discuție cu potențiali investitori. City-managerul Matei Creiveanu a ieșit în întâmpinarea protestatarilor, care au intrat pe la poarta din parcare, marea lor majoritate fără măști de protecție. Poliția și Jandarmeria nu erau prezente în peisaj, în ciuda faptului că Noua Dreapta avea protest autorizat, deci acest fapt se știe de dinainte. Dominic Fritz a remarcat acest aspect. ”O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie.  Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent”, a punctat Fritz.

Edilul spune că a depus o plângere la Poliția Locală. ”Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen.  Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului. Cer instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte. Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara”, mai spune primarul.

Fritz, denumit în timpul protestului de Simion ”pașaportat din Germania”, spune că nu-l intimidează aceste manifestări. ”Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violențe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timișoara este și va rămâne un oraș al respectului și bunului simț, multicultural și deschis, unde xenofobia și violența anarhică nu au ce căuta”, a mai adăugat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ