DISTRIBUIȚI

Aflat în vizită oficială la Timișoara, ministrul Dezvoltării Attila Cseke s-a oprit și 5 minute (conform programului oficial) la Stadionul ”Dan Păltinișanu”. Udemeristul nu știe când va începe demolarea efectivă a actualei arene, dar spune că obiectivul e o prioritate pentru minister. La Sala Polivalentă, licitația pentru documnetație a trebuit reluată, din cauza unei contestații. 

Cseke a spus că a vrut să vadă arena cu ochii lui. ”Am dorit să mergem la fața locului să vadă și ministrul Dezvoltării locul construirii unui nou stadion pentru Timișora. Nu că nu cred în acte și hârtii, dar daăc tot am venit la Timișoara und există un proiect așa de important, am considerat că este obligatoriu să vedem ce avem astăzi. Avem un studiu de prefezabilitate, se lucrează la cel de efzabilitate. În ceea ce privește termenele, nu sunt genul de om care promite termene. Sunt niște proceduri, dar pot să vă garantez că din punct de vedere al Guvernului, este un proiect important și va fi împins înainte pentru a arde etapele acestea de procedură. După ce vom avea studiul de fezabilitate, acest proiect trebuie să treacă prin trei comitete tehnico-economice, toate cu implicare la minister: primul la CNI, al doilea la ministerul Dezvoltării și al treilea, un consiliu interministerial, unde trebuie aprobate investițiile”, a precizat Attila Cseke.

Așadar, studiul de fezabilitate ar trebui să fie gata luna aceasta, dacă luăm în considerare declarațiile mai vechi ale președintelui CJT, Alin Nica. Ulterior, cele trei comitete trebuie să aprobe investiția și să se emită o hotărâre de Guvern în acest sens, moment pe care Nica îl plasa în iulie 2021. După ce investiția e aprobată, se poate face licitația pentru proiect tehnic, iar CJT se poate apuca de demolarea actualului stadion. ”După ce vom avea studiul de fezabilitate, lucrurile pot avansa puțin mai repede, în sensul în care aceste trei avize să fie emise. Apoi e nevoie de o hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, care este obligatorie la investiții de peste 40 de milioane de lei”, a mai precizat ministrul.

Iar dacă pentru stadion, trebuie făcute demolări pentru a elibera un teren, pentru Sala Polivalentă de 16.000 există un teren liber. Dar lucrările sunt mult mai întârziate, din cauza contestării licitației pentru studiile de rpefezabilitate și fezabilitate. ”S-a reluat procedura de achiziție publică. Am avut contestații și a trebuie să refacem procedura de evaluare, în urma unei decizii a instanței. Avem un câștigător, suntem în perioade de conetstații. Dacă nu vom avea contestații, putem merge mai departe”, a mai punctat ministrul.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ