DISTRIBUIȚI

Pandemia nu omoară inițiativele frumoase! Asociația ”Acasă în Banat” nu abandonează proiectul ”Color the village” nici în acest an. Soții Nicoleta și Radu Trifan au planuri să refacă căsuțele din Racovița, în luna septembrie, după succesul evenimentului de anul trecut de la Eftimie Murgu, Caraș-Severin.

Evenimentul e planificat să aibă loc în perioada 17-19 septembrie. Voluntarii vor zugrăvi 30 de case din Racovița. Satul timișean a fost ales pentru că are case în stilul baroc rural, cu case cu motive florale. Asociația nu a vrut să renunțe la eveniment, decalat puțin, iar dacă e nevoie, se va trece la zugrăvit și cu măști de protecție și mănuși. ”Suntem bucuroși că putem demara proiectul Color the Village din acest an, de la Racovița și suntem nerăbdători să mergem să zugrăvim acest sat care păstrează arhitectura tradițională a Banatului de câmpie. Deși în prezent, încă sunt restricții din cauza pandemiei de coronavirus, ținem legătura strâns cu autoritățile și ne vom adapta, în funcție de cerințele din luna septembrie. Abia așteptăm să ne apucăm de zugrăvit!”, spune Radu Trifan.

Evenimentul de anul trecut de la Rudăria (Eftimie Murgu denumire oficială) a fost un mare succes, cu 250 de voluntari care au zugrăvit 34 de case. Proiectul este înscris în strângere de fonduri de la ”Timotion 2020! și mai are sprijinul Policolor, Intel-Movidius, Fundația Comunitară Timișoara, Banat IT, Alergotura și Primăria Racovița.  Dacă doriți să susțineți renovarea celor 30 de case din comuna Racovița, județul Timiș, puteți să faceți și o donație către Asociația Acasă în Banat, cu mențiunea RACOVIȚA:

CIF 39329018, Adresa: sat. Valeapai, nr.134, comuna Ramna, județul Caraș-Severin

Donații în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Donații în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/ BIC: BTRLRO22

PayPal: acasainbanat@gmail.com

Revolut: 0748918091

 

LĂSAȚI UN MESAJ