Tot mai mulți cetățeni asiatici intrați în România cu vize de muncă încearcă să fugă ilegal spre Serbia, și de acolo, spre Occident. Miercuri seara, cei care sprijineau un astfel de grup au încercat să fugă și au tamponat mașina poliției de frontieră.

Miercuri seara, înainte de apusul soarelui, polițiștii de frontieră au văzut un microbuz ce transporta migranți, care avea ca anetmergător un BMW. Cele două vehicule au ajuns la Teremia Mică și acolo, când mai erau 400 de metri până la graniță, au fost interceptați de autorități. Șoferul microbuzului a crezut că poate fugi, a accelerat, a acroșat mașina poliției de frontieră, dar a căzut apoi într-un șant de la marginea drumului. Aceeași ”manevră” a încercat-o și antemergătorul, și a ajuns și el tot în șanț. Șoferul microbuzului a fost rănit ușor la deget și i s-a acordat asistență medicală.

Tânărul de 22 de ani avea în microbuz 13 migranți. Cel cu BMW avea 24 de ani. Ambii au fost testați de Serviciul Rutier Sânnicolau Mare cu etilotestul, iar rezultatele erau negative.  Însă verificările au arătat că șofeurl microbuzului nu avea permis. Cei 13 sunt nepaleiz cu vârste între 21 și 41 de ani, intrați toți cu vize de muncă. S-a deschis o cercetare pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.Cei doi tineri români sunt cercetați pentru trafic de migranți, iar cel din microbuz și pentru conducere fără permis, astfel că a fost plasat sub control judiciar 60 de zile.

De asemenea, joi, tot în zona Teremia Mică, polițiștii de frontieră au avut din nou de lucru. Ei au depistat trei cetățeni străini (foto) care mergeau noapte spre graniță. La 200 de metri de frontiera cu Serbia, grupul a fost oprit și dus la audieri. Cei în cauză sunt indieni, cu vârsta între 36 și 40 de ani, veniți toți cu vize de muncă. Acum, sunt cercetați pentre tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ