DISTRIBUIȚI

În condițiile pandemiei și alte fotbalului blocat de peste două luni, FRF a modificat regulamentul pentru viitorul sezon de Liga 3, 2020-2021. Din anumite privințe, regulamentul pare mai relaxat, mai ales în ceea ce privește licențele antrenorilor principali, deși nici acest lucru nu este cert. În alte privințe, apar cerințe suplimentare.

Certificarea pentru cluburile de Liga 3 se face în premieră în acest sezon. În regulament scrie că antrenorii principali din al treilea eșalon trebuie să aibă licența B. Acest lucru era stipulat la fel și în regulamentul FRF. Există însă un mare „dar”, pe care cluburile îl cunosc din practică. Școala federală de antrenori, care aparține de FRF, cerea licența A pentru a acorda ID-ul de antrenor principal, necesar pentru a fi trecut pe raportul de joc verificat la fiecare meci de arbitri și implicit, pentru a putea sta pe bancă și a da indicații. Și acum, unele cluburi ar fi sunat deja să se intereseze ce licența va fi suficientă sezonul viitor la Liga 3, și deocamdată, din informațiile noastre, nu au primit un răspuns clar!

Aplicat, din cele patru cluburi din județ din Liga 3, teoretic, probleme nu are niciunul. La ACS Poli, Silviu Bălace are licența A. Similar, la Dumbrăvița, și Sorin Bălu are această calificare, fără de care nu ar fi putut fi secund la ACS Poli în Liga 1. La Fortuna Becicherecu Mic, directorul sportiv Sorin Brîndescu are oricum licența PRO și chiar dacă Vasile Luță nu avea deocamdată actele necesare pentru Liga 3, nu era o problemă. La Ghiroda, Vlad Bura face în prezent cursurile pentru licența B, dar clubul are alți antrenori angajați care au și licența A. Așadar, indiferent dacă Școala de antrenori va cere din nou licența A pentru acordarea ID-ului la început de sezon, mari complicații nu ar fi pentru echipele din Timiș.

Regulamentul de certificare are însă și alte aspecte care sunt mult mai puțin ambigue. Și anume, din acest an, și cluburile din eșalonul trei trebuie să aibă un responsabil cu licența B care să se ocupe de Centrul de Copii. Programul juniorilor va trebui aprobat de asemenea de referentul zonal FRF, Gheorghe Chimiuc, în speță, în Timiș. De asemenea, cluburile din Liga 3 vor trebui să aibă o persoană angajată pentru munca de secretariat. Unele dintre ele aveau deja astfel de oameni în organigramă.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ