DISTRIBUIȚI

După scandalul cu evaluarea lui Victor Neumann, conducerea Consiliului Județean Timiș anunță numirea unui director interimar la Muzeul Național de Artă Timișoara. Este vorba de restauratorul Filip Adrian Petcu.

Nou director are 36 de ani și a preluat mandatul de interimar astăzi. Pentru post este obligatoriu să se organizeze un concurs în următoarele 120 de zile. Petcu este restaurator de picturi de profesie. Are la acest nivel gradul profesional 1A, cel mai mare posibil pentru o funcție de execuție, fiind și acredita ca expert din partea Ministerului Culturii pentru activitatea de restaurare. De altfel, în acest domeniu are o experiență profesională de 13 ani, perioadă în care a urmat mai multe cursuri (Ministerul Culturii), burse (J. P. Getty F., Yale Conserving Canvas Symposium) și stagii de perfecționare în specialitate în țară și străinătate: Napoli, Ischia, Firenze.

El a fost implicat în autorizarea primului laborator acreditat de restaurare din vestul României, proiect important pentru Muzeul de Artă. ”În perioada în care se pregătește documentația pentru organizarea concursului de ocupare a funcției de manager definitiv, principala sarcină a conducerii interimare este asigurarea unui cadru optim pentru buna funcționare a instituție”, a declarat Filip Adrian Petcu.

Petcu este lector universitar la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara și are calitatea de membru fondator și director al CR-CERC – Centrul Regional de Cercetare și Expertiză în Restaurare și Conservare, din cadrul aceleiași facultăți.

Reamintim că directorul Victor Neumann nu a obținut notă de trecere la evaluarea făcută recent. El a anunțat că va contesta evaluarea în instanță.

foto:youtube.com

LĂSAȚI UN MESAJ