În lune decembrie, timișorenii se vor putea bucura de un concert de excepție, care să îi introducă în atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă. Johann Strauss Ensemble vor susține spectacolul ”Crăciun vienez”, la Opera Națională Română.

Practic, se reînnoadă o tradiție frumoasă întreruptă de restricțiile de pe timpul pandemiei, îndeosebi cele stabilite pe perioada stării de alertă. Johann Strauss Ensemble ajunge și în capitala Banatului cu ocazia unui turneu prin România. Dirijor-solist este Russel McGregor, dirijorul orchestrei de la Palatul Schonbrunn. „De fiecare dată descoperim ceva nou în această țară frumoasă. Abia așteptăm să ne reîntoarcem și să mai trăim un capitol din viața orchestrei noastre împreună cu minunatul public român”, spun cei din orchestră despre România.

Se vor interpreta piese ale compozitilor Johann Strauss I și II, Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, dar și teme de Crăciune compuse de Johann Sebastian Bach, dar și invitați speciali sau momente supriză. Nu vor lipsi valsurile vieneze. Russel McGregor deține o vioară fabricată de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, considerată ”sora mai mică” a violei lui Wolfgang Amadeus Mozart. El dirijează în stilul Stehgeiger, ca solis, iar de-a lungul vremii, le-a arătat ritmul artiștilor de talie mondială precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.

În Timișoara, concertul „Crăciun vienez” are loc la Opera Națională Română, în 14 decembrie, de la 19. Biletele se găsesc deja la casieria instituției, dar și pe Bilete.ro și Iabilet.ro. Concerte similare sunt programate și la Brașov, Arad Cluj-Napoca, Mureș, Oradea, Râmnicu Vâlcea sau București.

LĂSAȚI UN MESAJ