La 23 aprilie se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții, iar Filarmonica ”Banatul”și Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” vor organiza două evenimente, în parteneriat. Primul va fi marți, 16 aprilie, un Recital cameral cu lectură de poezie.

Vro concerta Sebastian-Mihai Tegzeșiu la vioară, Ștefan Cazacu la violoncel și Ioan-Dragoș Dimitriu la pian. Recitalul are ca temă ”Prietenia” și opera muzicale legate de această frumoasă relație inter-umană. Se va putea asculta Trioul cu pian Nr. 2” compus de Dmitri Șostakovici în 1943-1944, scris pentru prietenul autorului, criticul și muzicologul Ivan Sollertinsky, care decedase la momentul realizării compoziției. De asemenea, se va audia Trioul cu pian „Arhiducele” de Ludwig van Beethoven, scrisă pentru prietenul compozitorului, Arhiducele Rudolf al Austiei.

Poezia va fi prezentă, iar cel care va recita este Cătălin Ursu care va interpreta poeme din volumul colectiv „Bleu Ciel. Timișoara celestă”, publicat de căre Biblioteca Județeană Timiș în 2022. Cartea include poezii scrise de autori bănățeni trecuți în neființă: Ioan Crăciun, Adrian Derlea, Francisc Doda, Traian Dorgoșan, Valeriu Drumeș, Pavel Gătăianțu, Ion Monoran, Nicolae de Popa, Gheorghe Pruncuț, Dan Emilian Roșca, Marcel Turcu.

Recitalul începe la ora 19, în 16 aprilie. Bilete se găsesc aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ