DISTRIBUIȚI

Naționala de handbal masculin a României a ratat calificarea și la Campionatul European din 2022, după un final de preliminarii în care la lot nu s-a regăsit niciun jucător de la SCM Poli. A evoluat însă Andrei Buzle, handbalist născut la Sânnicolau Mare.

La lot a fost convocat pe lângă Buzle, jucător al echipei Minaur Baia Mare, și pivotul Călin Dedu, de la Poli. El nu a putut onora însă convocarea făcută de Rareș Fortuneanu, deoarece se mai resimte după sechelele pulmonare pe care le-a avut după boala covid-19. Miercurea trecută, România a jucat penultimul meci acasă cu Suedia, pierdut cu 31-23. Buzle, intrat pe parcurs, a marcat 3 goluri din tot atâtea aruncări la poartă.

A urmat duminică meciul din Muntenengru, unde României îi era suficient un egal pentru calificare, dar tricolorii au pierdut cu 23-19. Buzle a marcat 1 gol din 2 aruncări spre poartă. Ultima dată, România a participat la Campionatul Europena de handbal masculin în 1996. La ultimele două turnee, s-a mărit numărul de echipe la 24, dar tot în zadar.

LĂSAȚI UN MESAJ