DISTRIBUIȚI

Echipa națională de baschet a României va juca la Timișoara meciul cu Luxemburg, din pre-calificările pentru Eurobasket 2025. Clubul SCM, cel care dă selecționerul naționalei României, nu a considerat oportun să dea un comunicat de presă despre acest eveniment unic, deși ”spamează” presa zilnic cu tot felul de anunțuri mult mai puțin importante.

Echipa națională mai are de jucat două meciuri din pre-calificări, cu Luxemburg, acasă, și cu Albania, în deplasare. Primul va fi în 30 iunie, la Timișoara, precedat de un cantonament, în perioada 22-29 iunie, tot în orașul de pe Bega. Ulterior, în 3 iunie, la Durres, va fi și meciul cu Albania. Selecționerul este și antrenorul clubului SCM Timișoara, Dragan Petricevic, iar printre selecționați, îl regăsim pe pivotul echipei, Alexandru Olah, timișorean.

Deși pentru oraș ar trebui să fie un eveniment, chiar dacă e vorba doar de pre-calificări, clubul SCM Timișoara (care ar trebui să fie mândru) nu a trimis un comunicat presei, ci doar a postat pe site-ul și pagina de Facebook a echipei de baschet informația. În contrast, de la cele trei secții (rugby, handbal și baschet) presa primește zilnic informații mult mai puțin de impact. Culmea, cie de la baschet au organizat ok conferință de presă cu mai mulți vorbitori decât ziariști despre o compeitție școlară, despre care oricum echipele înscrie au aflat pe cu totul alte căi decât cele mediatice.

Mai spunem că ofițerul de presă plătit din bani publici să promoveze cele trei secții nu are acces la paginele niciuneia dintre echipe, ci postează pe o pagină impersonală, SCM Timișoara, neatractivă și urmărită de fani. Toate acestea, pentru că clubul de drept public va împlini în octombrie doi ani ”glorioși” fără director cu drepturi depline (nu sunt semne că se va organiza concurs) și astfel, situațiile specifice unui sat fără câini nu trebuie să mire pe nimeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ