DISTRIBUIȚI

România nu s-a calificat nici la Campionatul European de fotbal în sală. Tricolorii antrenați de reșițeanul Robert Lupu s-au impus miercuri seara la scorul de 9-1 cu Macedonia de Nord la Timișoara, dar victoria nu a mai folosit la nimic, mai ales că a fost singura din cele șase jocuri ale grupei.

La intonarea imnului, Macedonia a cântat cu tot lotul și staff-ul imnul său național, în timp ce, în sala cu puțină lume, din motive pandemice, la imnul României a fost liniște. Toți tricolorii, cu excepția lui Barna Kedei, românii, dar și cei naturalizați, au ținut mână la inimă. După ce la patriotism au punctat mult mai bine, în teren, Macedonia nu a arătat mare lucru, mai ales că a și avut câteva absențe notabile. Felipe a dat gol din primele secunde, pentru ca apoi, rapid, diferența să crească la 3-0, după rueșitele lui Savio și același Felipe. La pauză s-a intrat cu 6-0, după ce au înscris și Ferriera, Szocs și Savio din nou.

Meciul a continuat la fel de disproporționat și în repriza a doua. Macedonia a trecut mai greu de centrul terenului, dar nici de la tricolori nu au lipsit greșeșlile sau ”câlcâiele” nu întodeauna precise, inerente la un joc cu o asemenea diferență de scor. În repriz a aodua, România a mai înscris prin Ique Ribeiro și aceiași Felipe și Savio. La 8-0, a venit și golul de onoare al Macedoniei, marcat de căpitanul Dragan Petrovic, chiar printre picioarele lui Ferriera. Succesul nu a putut aduce însă calificarea, deoarece Serbia a bătut cu 3-1 pe Bosnia, la Zenica, iar plavi au ajuns, astfel, la locul de baraj.

În grupa de calificare, România a terminat pe locul 3. Tricolorii au pierdut ambele partide cu Bosnia, au făcut două remize cu Serbia și au mai făcut un egal în Macedonia de Nord. ”Sunt dezamăgit pentru că avem un meci pe care din punctul meu de vedere nu l-am tratat corect, cel din Bosnia. Este meciul de care sunt dezamăgit. Nu am dat tot acolo. Mi s-a părut că am intrat căzuți, chiar dacă am luat abia în minutul 18 și 40 de secunde primul gol ușor. Dar zic eu că acela e singurul meci la care puteam să oferim mai mult. Restul meciurilor, cred că le-am dominat pe toate. Nu am avut șansă! Mă uit la Bosnia ce gol noroc au dat cu Macedonia la 3-2. Nici n-au băgat mingea în poartă și le-au dat-o arbitrii. Chiar mă gândeam la câte galbene aiurea ne-au dat arbitrii, dacă mergeam la baraj, cu cine mai jucam. E dezastru pentru noi, nu ne așteptam. Avem un grup bun, am muncit anii aceștia. Jocul nu a arătat rău. Chiar dacă sunt mulți care vorbesc aiurea, noi am dominat toate meciurile”, a spus Robert Lupu la final de campanei de calificare.

În vestiar, la final,a  fost tristețe mare, chiar dacă mulți dintre jucătorii de la lot sunt naturalizați. În jocul din Bosnia, gazdele au avut ambii portari eliminați cu cartonaș roșu.”Voi sta bine să analizez ce s-a întâmplat. Bosnia este o echipă bună, cu jucători. Dar acest 3-1, nu știu.. Până la urmă, asta este. Îmi pare rău pentru ani aceștia în care am muncit, aș fi vrut să avem continutate bună, să ne calificăm la Euro. Am prins o grupă ușoară la început, așa cum părea. Dar Bosnia a arătat totuși că are valoare. Dar noi trebuia să ne calificăm la ce lot avem generația aceasta. Eu am dat tot, am muncit mult. Băieții au muncit. Mai mult nu știu ce să spun”, a mai adăugat Lupu.

În ianuarie, la debutul campaniei de calificare pentru Euro, Răzvan Burleanu a fost prezent la Timișoara. La meciul cu Macedonia nu a mai venit. Robert Lupu spune însă că a simțti sprijinul preșeidntelui întotdeauna. ”Domnul președinte m-a sunat și în contact am fost tot timpul. Nu m-a lăsat nicio clipă. Am primit mesaje, am vorbit cu el la telefon. Din punctul meu de vedere, susținerea dânsului față de mine a fost totală. Eu trebuia să confirm ca și antrenor. Am avut o susținere bună ca echipă națională, condiții bune. Îmi pare rău pentru fanii echipei naționale, pentru că vine Campionatul European și sunt echipe sub noi calificate”, a mai comentat Lupu.

Contractul selecționerului a ajuns la final și rămîne de văzut ce decizie se va lua în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ