Circul din PNL Timiș continuă cu scenairul predictibil. Alin Nica a continuat procedurile de suspendare a ”rebelilor” care l-au susținut pe Ambruș la alegerile pentru PNL Timișoara, iar lugojeanul spune că finalul carierei politic eliberale a președintelui CJT e la final. Decizia pentru alegeri o va lua structura centrală a partidului.

Biroul Politic Județean al PNL Timiș a aprobat suspendarile pentru Liviu Cocean și Raul Ambruș, plus începerea demersurilor pentru Claudia Chira. ”BPJ interimar al PNL Timiș a decis, astăzi, începerea procedurii de suspendare a unor drepturi deținute în calitate de membru al PNL pentru o perioadă de 6 luni pentru trei membri care au acționat împotriva Statutului PNL și a deciziei de amânare a alegerilor organizației municipale din 3 iulie 2021. Este vorba despre Liviu Cocean, consilier județean PNL, și Raul Ambruș, consilier municipal PNL. În ceea ce îl privește pe deputatul Claudiu Martin Chira a fost votată trimiterea propunerii de suspendare către forurile abilitate de la nivel național. Propunerile de suspendare pentru Liviu Cocean și Raul Ambruș vor fi înaintate către Comitetul Director Județean al PNL Timiș, forul de conducere care poate lua aceste decizii, conform statutului PNL”, a anunțat PNL Timiș.

În total, au ”căzut” 21 de capete, simbolic, deoarece BPL PNL suspendase alți 18 membri: Adrian Aldea, Răzvan Almăjan, Marius Bâlba, Flavius Bâlba, Cosmin Cocian, Adrian Colhon, Andrei Diaconu, Adrian Faur, Vlad Golumbu, Sorin Iacobici, Cătălin Iapă, Mădălin Gheorghe, Darius Mariș, Cristian Miclăuș, Mirel Pop, Vasile Rușeț, Alin Sîrbu, Andrei Săvulescu. ”De asemenea, BPJ interimar a aprobat și cele 18 decizii de suspendare a unor drepturi deținute în calitate de membri ai PNL pentru o perioadă de 6 luni, conform hotărârilor validate în ședința BPL interimar PNL Timișoara de marți, 13 iulie”, au mai postat liberalii din tabără ”decapitantă”.

După ce a postat o poza cu Nica din campanie, Raul Ambruș a spus că cei 12 ani de membru PNL i-au fost aruncați la gunoi. ”12 ani de muncă în interesul PNL Timiș au fost aruncați la gunoi. Președintele interimar Alin Nica m-a suspendat astăzi din funcția de membru PNL Timiș. Decizia luată astăzi vine ca urmare a faptului că am candidat și am câștigat alegerile de la PNL Timișoara, deși conducerea interimară susținea pe altcineva. Toată prigoana împotriva mea a plecat de la faptul că mi-am permis să candidez și nu m-am retras la momentul respectiv din cursă așa cum mi s-a cerut. Nu am făcut-o pentru că nu aveau niciun drept să ceară așa ceva și am considerat că mi-aș bate joc de muncă voastră, a celor mulți, care ne-am dedicat acestui partid. Nimeni până în ziua de astăzi nu a contestat alegerile din 3 iulie, pentru a fi invalidate. Voința a peste 300 de oameni este pur și simplu ignorată, ca și cum nu ar fi existat”, a postat Ambruș pe pagina sa de Facebook.

Ambruș, care este originar din Lugoj, spune că le mulțumește celor care sunt membri BPJ, dar nu au mers la ședință. Un susținător al respingerii suspendărilor, care se vor transforma în excluderi după 25 septembrie, a fost primarul din Buziaș, Sorin Munteanu. ”Alin Nica a mai rămas astăzi cu o mână de oameni pe care încă îi mai poate minții și care încă mai apleacă urechile la toate minciunile servite în ultimul timp, însă sfârșitul politic îi este aproape. Nu poți să conduci un partid după bunul plac și nici nu poți să ignori niște alegeri care au avut loc. Mulțumesc tuturor primarilor și membrilor BPJ care au înțeles astăzi să nu-și păteze onoarea cu decizii impuse de o conducere avidă de putere și care dorește să-și impună respectul cu pumnul”, mai spune Ambruș.

Despre validarea sau invalidarea alegerilor va decide Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL. Unii liberali spun că nu se așteaptă neapărat la validarea alegerilor din 3 iulie, întrucât forul cu rol justițiar al liberalilor e condus de clujeanul Daniel Buda. Europarlamentarul e un susșinător al lui Florin Cîțu, în condițiile în care Ambruș și cei din jurul său sunt susținători ai lui Ludovic Orban. Orban însă ar fi amuzant, teoretic, de demersurile lui Nica.

Altfel, PNL Timiș a stabilit noi ”ture” de alegeri, deși nu s-a dat o decizie a Curții de Onoare și Arbitraj. ”Totodată, în cadrul ședinței BPJ interimar a PNL Timiș s-a stabilit data alegerilor pentru PNL Timișoara – 31 iulie, respectiv pentru PNL Timiș – 7 august. Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru CCL PNL Timișoara este 24 iulie, iar pentru CCJ PNL Timiș este 31 iulie”, se mai postase pe pagina PNL Timiș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ