DISTRIBUIȚI

Președintele CJT Alin Nica spune că administrația Fritz e complet incompetentă și spune că din acest motiv, Timișoara nu a primit bani de la Gvuern din fomdul de rezervă! Deși premierul Florin Cîțu promisese acești bani pentru stingerea unei părți a datoriilor Colterm, argumentul lui Nica, devenit vicepreședinte PNL în echipa câștigătoare (nu și pentru țară), este că useriștii nu ar fi capabili să utilizeze banii!

Nica spune că noul Consiliu de Administrație al Colterm este plin de incompetenți, aleși cu largul concurs al lui Raul Ambruș. Mai precis, consiliul de administrație are și liberali, dar dintre cei care l-au susținut pe Ambruș la alegerile locale și deci, sunt în zigrația lui Nica. ”Colegii de la USR au votat un CA la Colterm fără a ține cont de partenerii de alianță. S-au gândit să facă o înțelegere pe sub masă cu un consilier local PNL, Raul Ambruș care va fi exclus în perioada viitoare din PNL. Cu aceste negocieri, Raul Ambruș și-a pus bătăușii în CA. Noi nu am votat pe nimeni, nici cei propuși de PNL, nici de USR, pentru că partenerii noștri sunt mai înclinați în a promova oameni neaveniți, care nu au nicio elgătură cu domeniul Cllterm. Îi lăsăm să găsească soluții cu acei oameni pe care i-au ales”, a spus Nica.

Întrebat de ce Guvernul nu a dat bani pentru cetățeni până la urmă, care au nevoie de căldură indiferent de disputele politice, Nica a ridicat din umeri. ”Eu ce pot să fac? Am văzut declarația domnului primar, că dorește bani pentru Colterm. La realizarea bugetului pentru 2021 acest hulit Guvern a dat Timișoarei 28 de milioane de lei pentru reaiblitarea a două străzi (n.r Bogdădenștilor și Grigore Alexandrescu) și a unui parc (n.r Parcul Civic). M-am dus să văd care este stadiul lucrărilor, parcul este în paragină, pe cele două străzi lucrările nu avansează. Banii nu au fost cheltuiți. De ce să ceri bani în plus când nu ai reușit să cheltui pentru ceea ce ai început. De ce să se dea bani în plus când tu în martie schimbia membri CA și ai uitat să iei o decizie privind plata certificatelor verzi. PNL nu va fi deloc de acord cu transferul către populație în prețul gicacaloriei al amenzii pe care Colterm a luat-o Din cauza incompetenței, neglijenței sau a abuzului celor de la primarie, care nu s-au aplcat asupra acestei probleme. Chiar dacă dă Bani Guvernul, ei nu sunt capabili să-i cheltuie”, a spus Nica.

La fel ca colegul PNL Dan Diaconu, și Nica a punctta corect că nimeni nu s-a ocupat de un stoc rezonabil de carburant pentru Colterm. ”Primăria nu are nici acum stocurile de carburant ori contractele care să asigure cele necesare. Mă așteptam să o facă până acum, nici până acum nu au venit cu un plan. Nici până acum primăria nu a venit cu o soluție de eficientizarea activității Colterm din punct d evedere tehnic. Puteau accesa proeicte cu co-finanțare, puteau să realizeze procedurile de încheidere a inelului de transprot gaz și inclduerea Colterm în rețeaua de transport cu circuit închis. I-am deschis ușile primarului la începutul anului, când am fost prezent la Transgaz. Poate să fie și din cauzele acestea. Credeți că Guvernul nu are acces la aceste informații, că autoritățile locale nu alocă nimic, că așteaptă doar compensați din exterior și nu fac nimic din punct de vedere organizatoric. Niciun om cu scaun la cap nu ar bagă bani în continuare într-o gaură neagră. Puteau investi într-un incinerator care produce energie termică și electrică folosind deșeuri. Asta ajuta și la reducerea emisiilor de carbon și la eficientizarea actitivității și de scădere a prețurilor”, a spus Nica.

Liberalul spune că așteaptă ca cei de la Curtea de Conturi să se sesizeze. ”Aștept ca organele competente să cerceteze cine sutn vinovații pentru amenda luată în mod nejustificat. Domnul primar dorește fie să o plătească din banii timișorenilor, fie să se milogească la Guvern, ca Guvernul să o plătească. Trebuie să o plătească cine a primit-o. Trebuie să găsească o soluție. Eu zic că autoritățile pto să se autoszeze. Mă refer în primul rând la Curtea de Conturi și chiar și la organele de cercetare penală, evident”, a mai spus Nica.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ