DISTRIBUIȚI

PNL are acum un veritabil „cal troian” în Consiliul Local Timișoara, în persoana lui Raul Ambruș, care votează foarte multe proiecte cot la cot cu USRPLUS. Alin Nica spune că vrea să grăbească excluderea tânărului, care astfel, ar urma să-și piardă și calitatea de ales local.

Nica spune că Ambruș s-a exclus singur. ”Domnul Ambruș nu a mai participat la ședințele noastre de grup de consilier. S-a autoexclus. La aceste ședințe putea participa. S-a autoexclus din PNL, vom formaliza această excludere zilele următoare, urmând procedura. Domnul Ambruș nu va mai fi membru al PNL, la fel ca toți cei 18 membri care au fost suspendați după incindentele de la alegerile PNL Timișoara. Măcar se separa apele și știm cine cu cine joacă. Noi vom face oricum demersuri pentru modiicarea legii și a Codului Administrativîn sensul să fie mult mau ușor de transpus decizia de a exclude un consilier local sau județean. Așa, până se judecă în interiorul partidulu, în instanță, apoi poate să se conteste și ordinul de încetare a mandatului. Așa, am putea asista la o denaturare a votului cetățenilor și nu ar fi corect, sau la schimbarea majorității, cum e cazul la consiliul local”, a declarat Nica.

Întrebat de ce Ambruș votează brusc tot ceea ce convine USRLUS și refuză PSD, PRO România și ceilalți opt consileiri PNL, și astfel, asigură votul de trecere a ultor HCL-uri care necesită majoritate simplă, Nica spun că îl consideră pe lugojean un oportunst. ”Cred că o face din oportunism, air cei de la USR sunt avizi după oameni pe care îi pot controla. La Colterm în CA au propus oameni pe care tot ei i-au schimbat. Deci nu au mai fost buni, acum sunt iar buni. Nu înțeleg logica, văd strict o chestiune de oportunitate de moment. E mai ușor de controlat un singur om. Ca să discuți cu nouă oameni sau cu un partid puternic cum este PNL, e mai ușor dă discuți cu un singur om”, a mai spus Nica.

 

Raul Ambruș a declarat că își va face o platformă proprie, unde așteaptă alți oameni din PNL care nu au votat cu ”echipa câștigătoare”. Nica a spus că nu dorește să comenteze acest fapt.  LA CJT, Alin Nica are doi consilieri județeni tot în situația de excludere politică, Alin Popoviciu și Călin Roman. Cei doi sunt și astăzi, la aproape un an de la învestire, încî aleși județeni.

LĂSAȚI UN MESAJ