Consiliul Județean Timiș a oferit o nouă ședință cu zâmbete și inutil de lungă, 60 de minute pentru trei proiecte relativ banale. Cireașa de pe tort a ședinței a fost că liberalul Laurențiu Timș a ridicat o problemă ce demonstra că nu a citit un anunț făcut pe Facebook de șeful său direct pe linie politică și administrativă, Alin Nica.

Sâmbătă, zi în care Nica are tot mai mare apetență de comunicare, deși cetățenii cu siguranță nu sunt curioși de administrație în weekend, președintele CJT a postat despre cum va rezolva problema creată tot de instituție. Dacă Alexandru Proteasa a avut ideea ”genială” de a bloca drumul județean ce traversează centrul comunei Giroc cu mai multe sensuri giratorii, iată, Nica a venit să pozeze în salvator, desigur, după începerea școlii, cu termen nedefinit, cu anunțul că două sensuri giratorii vor dispărea.

Pe lângă aspectul parțial comic, parțial tragic, aproape pe deplin penibil că un vice de CJT creează o problemă și președintele se laudă că o rezolvă, alt lucru a ieșit în evidență în ședința de plen de marți. Consilierul județean PNL Laurențiu Timiș a ridicat problema la diverse despre traficul infernal pe acest drum. El nu știa că se va renunța la două sensuri giratorii. Așadar, pe scurt, Timiș nu a văzut postarea lui Nica, și e de înțeles, căci sâmbătă, timișenii au alte lucruri mai bune de făcut decât să urmărească paignile politicienilor.

Altfel, Timiș ar putea fi criticat dacă vestea renunțării la două sensuri giratorii ar fi fost anunțaăt oficial, printr-un comunicat de presă trimis redacțiilor și, obligatoriu, postat pe siteul instituției. În cest caz, Timiș putea fi acuzat de lipsă de interes pentru a urmări comunicările instituției. Însă fiind vorba de o comunicare pe Nica alege să o facă pe un canal ne-instituțional și informal, reproșurile nu pot merge decât pentru președinte, probabil prea avid de likeuri pe Facebook. Adică exact aspect pe care îl critica în trecut, la Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ