DISTRIBUIȚI

Candidatul liberal Niculae Ioan Popa a câștigat alegerile locale parțiale în comuna Voiteg. El a aut trei contracandidați și a câștigat detașat, în contextul în care aproape jumătate dintre alegătorii cu drept de vot din localitățile Voiteg și Folea s-au prezentat la urne.

Niculae Ioan Pop a fost viceprimar al comunei după deceseul de la început de noiembrie al vechiului primar, Tudor Marinescu (PSD). Cel care a avut mai multe mandate în fruntea comunei s-a stins de covid-19, iar de atunci, Pop a devenit viceprimar cu atribuții d eprimar. Pentru alegeri, invingătorul a trecut din Partidul Republican în PNL și a reușit să ia 62,7% dintre voturile exprimate la scrutinul de ieri, adică 506 sufragii. Al doilea a fost pesedistul Claudiu Vasile Ciolac, cu 173 de voturi, adică 21,44%.

Pe locul trei a fost candidatul PRO România, Tiberiu Vinițchi, care a obținut 103 voturi, doar 12,76%. Candidatul AUR, Mihăiță Boboc, a convins doar 25 de alegători, adică 3,09% din populația comunei, iar partidul parlamentar rămâne fără nicio primărie în Timiș. Prezența la vot în Voiteg a fost de 48,66%, cu 807 voturi valabile. La Voiteg s-au anulat 12 buletine de vot. Din cei 1683 de alegători cu drept de vot, s-au prezentat la urne 819.

Cu acest succes, PNL a ajuns la 48 de primării câștigate din 99 în Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ