Astăzi a fost un scandal ridicol în plenul consiliului județean, pentru proiecte de împărțire a banilor către primării și pentru drumuri județene. Nu suficient de penibil pentru ca insipidul pesedist Alexandru Iovescu, imposibil de reținut în istorie pentru ceva, să se laude singur că doar unul dintre proiectele propuse i s-a și adoptat.

Doar banii pentru primării din fondul CJT s-au împărțit. ”Soluția propusă de grupul format din 19 consilieri județeni pentru deblocarea situației fondurilor pentru echilibrarea bugetelor locale alocate de Consiliul Județean Timiș pentru primăriile din județ a fost adoptată astăzi, chiar și cu votul împotrivă al grupului USR și al actualului președinte al CJ Timiș, Alin Nica, un vot împotrivă pentru distribuirea de sume către municipiul Timișoara. Consecvent ideii de a nu da bani Timișoarei, Alin Nica a votat și astăzi împotriva acestui proiect, la fel și consilierii județeni USR”, spune Iovescu, disperat de imagine cel puțin proporțional cu lispa crasă de calități de om politic.

Pesedistul, lider de grup, nu ratează ocazia să se laude singur. „Inițiativa propusă și adoptată prevede o alocare a fondurilor mult mai echitabilă decât cea aprobată la începutul acestui an de CJ Timiș și îndreaptă o mare nedreptate făcută de administrația Nica. Proiectul de hotărâre a avut în spate discuții cu primarii din județ, discuții purtate pe baza nevoilor comunităților locale și a avut ca fundament criterii precum asigurarea funcționalități administrației locale, nevoia de cofinanțare a proiectelor aflate în derulare și excedentul bugetar înregistrat”, mai spune tânărul consilier județean.

Proiectul cu banii de drumuri județene nu a mai trecut după ce liberalii Cotețiu și Bojin nu au mai votat cu alianța PSD-PNL. Bojin votase contra, iar Cotețiu nu, însă Iovescu invocă conspirația neînregistrării a două voturi. „Proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul 2024 a fost respins în urma unei așa-zise blocări a aplicației de vot, iar voturile a doi consilieri județeni nu au fost înregistrate. Totodată, mai multor consilieri, inclusiv liderului de grup al consilierilor județeni PSD, le-a fost blocat microfonul și dreptul de a pune întrebări legate de această situație halucinantă”, mai punctează Iovescu.

Altfel, săptămâna aceasta va mai fi o ocazie de circ, căci Iovescu are de gând să convoace un plen pentru acest proiect netrecut. Un proiect de horărâre poate fi supus la vot în aceeași formă doar de două ori. ”Tocmai cei care pretind ca apără democrația fac un atac grav la adresa acesteia și la dreptul aleșilor locali de a-și exprima votul într-o ședință publică. Este un fapt fără precedent în istoria post decembristă a județului Timiș.Convocăm un plen extraordinar cu prezență fizică și online pentru sfârșitul săptămânii în care să discutăm acest proiect și să nu mai putem fi blocați în exercitarea votului democratic”, conchide Iovescu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ